שאלה לגבי מותחן בשד

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

29/08/2012 | 18:03 | מאת: דורית

שלום. אני אחרי כריתה ושיחזור שד שמאל ולאחר 3 ניתוחים של השתל הקבוע, בניתוח האחרון הוצא השתל ובמקומו הושתל מותחן. מאחר והעור לא הגליד במשך כחודשיים וחצי, נאסרה עלי כל פעילות. התחלתי בטיפוליי פיזותרפיה של הכתף ואזור השד. מה שמקשה עלי ביותר הינו שאינני יכולה עדיין להגדיל משמעותית את טווח יד שמאל לא כי הכתף נפגע אלא בגלל ששד שמאל מכווץ מאוד וכל מתיחה מכאיבה. חוץ מזה בתרגילים המותחן זז וכאילו מנסה לפרוץ דרך העור. כמובן שכולם נזהרים , אך אני שואלת את עצמי ואתכם , המומחיות ובעלות הניסיון , האם זוהי תופעה טבעית ואסבול מכך משך כל תהליך ניפוח המותחן עד להוצאתו?

שלום דורית, חסרה לי מידע לגבי ההיסטוריה שלך. האם את עברת הקרנות על השד. האם ההקרנות היו רק על השד או גם במקומות אחרים? מדוע החלפת כמה פעמים את השתל הקבוע? האם היתה בעיה של התקשות הקופסית סביב השתל?האם איזור התפר של הניתוח האחרון הוא עדיין לא סגור? האם הפיזיותרפיסטית שמטפלת בך היא פיזיותרפיסטית לימפטית? תשובות לשאלות אלו יעזרו לי לענות לך על שאלותיך. בברכה רותי פלג

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)