סטזיס לימפטית אחרי מסטקטומי

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

27/08/2012 | 16:37 | מאת: ניני

שלום רב אני 4 שבועות אחרי ניתוח הסרה דו צדדי ושיחזור מיידי. סובלת מכאבים. המנתח איבחן סטזיס לימפטית באזור הניתוח בלבד. מה עלי לעשות כדי לשפר את המצב והיכן ניתן לעשות זאת? למי עלי לפנות? אשמח גם להפניה לחומר כתוב בענין,מוצאת רק חומר על לימפדמה בידים. תודה רבה

שלום ניני נפיחות לימפטית באזור הניתוח זהו מצב שרואים אותו בקליניקה. אני מציעה שתפני למנתח, תתייעצי ותבקשי הפניה לטיפול לימפטי לאזור הניתוח. בטיפול שנעשה על ידי פיזיותרפיסטית לימפטית מנסים תוך עיסוי להעביר את הנוזל הלימפטי לכיוון קשריות לימפה בריאות. הטיפול נעשה בכל הקופות,הן במכוני פיזיותרפיה והן במכונים העובדים עם הקופות. מצאתי באינטרנט איזכור לבעיה דומה בחיפוש שלBREAST EDEMA AFTER LUMPECTOMY בהצלחה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)