לימפדה ברגלים. הקלה נוספת בלימפדה ביד

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

20/08/2012 | 20:53 | מאת: רעיה

1.האם מותר ו/או רצוי לחבוש בלילה תחבושת עם ריפוד על שוקיים? 2.האם מכשיר b-cure קרינה קלה של לייזר יכול לשמש כתוספת בהקלה של הבצקת 3. באיזו תדירות רצוי לעשות מסג' לימפטי ביד אצל פיסיוטרפיסטית תודה וסליחה על מבול השאלות

שלום רעיה שאלותייך חשובות ועוזרות גם לאנשים אחרים. לשאלותייך: 1.מותר ורצוי לחבוש בלילה עם ריפוד, לעתים ההרגשה יותר נעימה עם הריפוד. בכל זאת כדאי להתייעץ עם הפיזיותרפיסטית המטפלת. 2.מכשיר B-CURE אינו חלק מפרוטוקול הטיפול ללימפאדמה. אינני מכירה את המכשיר אך בהמלצות הטיפול של המכשיר באינטרנט לא מצויין דבר לגבי לימפאדמה.הייתי נזהרת במצב של לימפאדמה. 3.עיסוי/ניקוז לימפטי ידני נעשה על ידי פיזיותרפיסטית בשלב הראשוני של הטיפול,בתדירות של מספר פעמים בשבוע או לפי הצורך זאת למשך תקופה של 2-3 שבועות, כל זאת בליווי חבישת תחבושות,אחכ' לעתים רחוקות יותר עד השגת מקסימום הורדת נפיחות והתאמת שרוול. לאחר מכן נעשים מפגשי בקרה לשם מדידת הקפי הגפה. אם המצב יציב,נעשה מפגש כל חצי שנה,כדי לשקול החלפת שרוול. עם זאת, עיסוי עצמי על ידך הינו חשוב ביותר לעידוד הניקוז הלימפטי ולשמירה על השגי הירידה בנפח. בברכה ובהצלחה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)