בצקות ועודף משקל קיצוני

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

01/07/2012 | 20:15 | מאת: דריה

שלום רב, סבתא שלי בעלת עודף משקל רב (בת 72, שוקלת כ 120 ק"ג). יש לה בצקות עצומות ברגליים, הרופא אמר שזה קשור ללימפה והיא ממש מתקשה ללכת. האם טיפול של פיזיותרפיה לימפטית יכול לסייע לה בהליכה? האם ניתן לקבל טיפול זה במסגרת הקופה? מה אפשר עוד לעשות? תודה רבה דריה

דריה שלום, הרבה אנשים מפתחים בצקות ברגליים בעקבות השמנת יתר. רצוי להוריד משקל אבל לא קל לביצוע. ניתן לשפר את הבצקות, ואי נוחות ולהגיע לשיפור מסוים בהליכה על ידי טיפול פיזיותרפיה להורדה בצקות לימפתיות. עם הפניה של הרופא (כירורג כלי דם, אורתופד) לפיזיותרפיה ללימפאדמה יש לפנות למכון פיזיותרפיה של הקופה. לחלק מהמכונים יש פיזיותרפיסט מוסמך לטיפול בלימפאדמה וחלק מפנים למכונים פרטיים והטיפול בתשלום עם השתתפות של הקופה. הטיפול דורש שיתוף פעולה של המטופל בחבישות הרגליים במשך רוב שעות היממה. בהצלחה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)