טיפול בעזרת לימפה פרס

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

16/04/2012 | 20:18 | מאת: פאני

מזה 40 שנה לימפדמה באצבעות הרגליים ונפיחות גם באזור קו האצבעות.גורבת גרבי לחץ 2 עד הברכיים + כפפות על כפות הרגלים. המצב לא השתנה, לפחות על פניו, לאורך כל השנים הללו. שאלתי היא - האם מעבר לעיסוי הלימפטי הידני מומלץ טיפול בעזרת הלימפה פרס מבחינת סיכוי כנגד סיכון. האם במצבי שנחשב למקרה קל יש תועלת במכשיר או אולי זה לא שווה להסתכן לאור פרסומים שהמכשיר עלול אף להזיק, אם אכן הפרסומים נכונים ומהו הנזק האפשרי?

שלום פאני העובדה שאין שינוי לרעה בנפיחות היא בזכות התמדתך. בדרך כלל השימוש בלימפה פרס נעשה במקרים שטיפול לימפטי משולב,דהיינו עיסוי לימפטי/חבישה/גרב אינו מספיק. גם בשימוש בלימפה פרס יש צורך לגרוב או לחבוש, כך שלא נראה לי שתהיה תועלת עבורך. עד כמה שידוע לי מכשירי הלימפה פרס החדישים בטוחים לשימוש, תמיד כדאי לשקול שימוש בהם בהמלצת פיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת ותחת הדרכה. בברכה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)