בצקת ברגליים

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

10/12/2011 | 14:24 | מאת: שושנה

שלום רב, אני בת 42 וסובלת מבצקות ברגליים כבר מעל 12 שנה, החל מהלידה השניה. רופאי כלי הדם אוצרים שאין מה לעשות פרט לחבישת גרב אלסטי - דבר שקשה לי ומשימה בלתי אפשרית בקייץ הישראלי. המצב כל כך חמור שאין באפשרותי לנעול מגפיים כח אין אפשרות לסגור את הרוחסן. לאחרונה התחלתי במכבי טבעי בטיפול רפלקסולוגי - הטיפול קצת כואב, יש שיפור מזערי שנעלם תוך שעות ספורות, ואפילו לאחר 3 טיפולים כאלו אני חושבת שהרגליים מתנפחות אפילו עוד. האם זה הטיפול המתאים? איזה המלצות תוכלו לתת לי? תודה רבה

שלום שושנה לפי תאור מצבך, עליך לפנות לפיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת כדי לקבל טיפול להורדת הבצקת. תוכלי לבקש הפניה מרופא משפחה, או כרורג כלי דם לשם טיפול בלימפאדמה. הטיפול הלימפטי המשולב אותו תקבלי על ידי הפיזיותרפיסט/ית הלימפטי/ת יכלול עיסוי לימפטי,חבישה, הסברים והדרכה לעיסוי ותירגול עצמי. הטיפול יתכן שלא ימנע בסופו של דבר גריבת גרבי לחץ,אך הגרביים יותאמו בדיוק למידתך ופחות יפריעו לך בחום. עכשיו זה זמן טוב להתחלת טיפול כי לא חם. בהצלחה רבה, ניצה

11/12/2011 | 10:41 | מאת: שושנה

ראשית תודה. אני מבינה שלא ניתן לברוח מהגרב האלסטי :) האם ידוע לך אם הטיפול הרפלקסולוגי יכול לעזור או להזיק? יש טיפול אלטרנטיבי כלשהו כמו הטייפ קינסיולוגי?

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)