האם דיקור במחטים עשוי להועיל / להזיק ללימפדמה?

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

30/11/2011 | 23:44 | מאת: אני .א

האם דיקור סיני יש בו להועיל לטיפול בלימפדמה או שמא יש בו סיכון -בדגש שהדיקור לא עתיד להעשות ביד וסמוך אליה. האם התקבל כאן בפורום משוב חיובי או שלילי לגבי דיקור?

שלום רב כמו בכל פציעה או דקירה, הדיקור יתכן ועלול להזיק אם הוא נעשה ביד וברביע העליון, ז"א באזורים המתנקזים לקשריות בית השחי של אותה היד,לכל אזור אחר בגוף אין מניעה לטפל בדיקור סיני. לשאלה אם הטיפול יכול להועיל להורדת נפיחות -עד כמה שידוע לי כמעט ולא נעשו מחקרים על כך. במחקר שנעשה על השפעת דיקור סיני להורדת לימפאדמה ברגליים, נעשה הדיקור בליווית אנטיביוטיקה מניעתית לאורך כל הטיפולים, עם הורדת נפיחות חלקית. אינני זוכרת משוב בפורום ממטופלים לגבי דיקור. בברכה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)