מניעת התקדמות לימפדמה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

30/11/2011 | 18:20 | מאת: צבי

שלום, אובחנה אצלי למפדמה ברגליים(בעיקר ברגל שמאל) לפני כחצי שנה, אני כבן 45 עוסק בריצה (עובד בישיבה במשרד) רץ כתחביב כ-30 ק"מ בשבוע. כפי הנראה מדובר על לימפדמה על רקע מולד. אני לובש גרבי לחץ ברגליים והלימפדמה למעשה לא נראית אצלי. לאחרונה התחלתי להרגיש הרגשה ביד שמאל שיתכן שנובעת מפחד שקיים בראש שלי ויתכן שאולי הלימפדמה התקדמה לשם,האם יש טעם בחבישה מקדימה ביד שעשוי למנוע לימפדמה(נדמה לי שקראתי את זה איפה שהוא?)

צבי שלום, אני מניחה שאתה נמצא בטיפול או מעקב אצל פיזיותרפיסט לימפטי. אני מציעה לבקש ממנו/ה לקחת מדידות היקפים של היד. כך ניתן לעקב אחרי שינוים ולקבל החלטות לגבי טיפול. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)