סכנה ללימפאדמה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

14/10/2011 | 19:12 | מאת: יעל

שלום לכן, אני בת 60 וושלושה וחצי חודשים לאחר ניתוח הסרת שתי השדיים ללא שחזור (בחירה שלי). בניתוח הוסרו בטעות 8 בלוטות בצד ימין ו-3 בצד שמאל. רק שתי בלוטות בימין סומנו, אך כולן נקיות. הבלוטות נמצאו בבדיקה הפתלוגית בתוך רקמת השומן של קצה השד.אני לאחר 4 טיפולי כימותרפיה (לא צריכה יותר ולא צריכה הקרנות).אין לי כל תופעות בצקות, אני מתעמלת פעמיים בשבוע בפילאטיס וצועדת מספר פעמים בשבוע. קצת משקל עודף שמקווה להורידו. קראתי את המידע באתר העמותה, אך אני לא יודעת האם אני צריכה לעמוד בכל האזהרות.בעיקר האזהרות לגבי טיסות, כניסה לג'קוזי וכו'. אודה על הסברים המותאמים למצבי. תודה וחג שמח יעל

שלום יעל מומלץ לגרוב שרוולי לחץ בזמן טיסה(אמנם אין הוכחות מדעיות לתמיכת ההמלצה,אך מהשטח ראינו שהיו מקרים של התעוררות לימפאדמה תוך או לאחר טיסה).השרוול צריך להיות מותאם לידיים,לכן אני מציעה לך לקבל הפנייה מרופא ולפנות לפיזיותרפיסט לימפטי כדי לקבל ייעוץ גם לגבי שרוולים וגם לגבי אמצעי זהירות המתאימים לך אישית. בריאות טובה וחג שמח ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)