עקיצת יתוש

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

15/09/2011 | 07:46 | מאת: שלומית

שלום וברכה, אני אחרי ניתוח כריתת שד ובלוטות לימפה. נאמר לי שכדי למנוע לימפדמה עליי בין היתר להימנע מעקיצות חרקים. רציתי לשאול, אם איעקץ על ידי יתוש (כמעט ודאי שזה יקרה בשלב כלשהו), מה עליי לעשות, והאם בטוח שתהיה לי לימפדמה בגלל זה.

שלומית שלום, רצוי לנקוט בצעדים מניעתיים ולמרוח משחה נגד יתושים. אם בכל זאת את נעקצת כל הסכוי שלא תתפתח לימפאדמה אבל כדאי לעקוב אחרי איזור העקיצה ואם הוא מתחיל להיות אדום וחם מעבר למה שצפוי מעקיצה, יש לפנות לרופא המשפחה. יתכן והוא ימליץ על טיפול אנטי ביוטי למניעת זהום. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)