לימפודמיה-רפלקסולוגיה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

21/06/2011 | 11:40 | מאת: שולה מלמד

יש לי לימפודמיה בגפה עליונה לאחר כריתת 10 בלוטות לימפה. אני עושה ניקוז לימפתי במכון לפיזיותרפיה. שמעתי שרפלקסולוגיה עוזרת, מקלה , על הנפיחות. מה דעתכם, מנסיונכם בנידון? תודה מראש שולה.

שולה שלום, עד היום לא פורסמה עבודה אשר בודקת את השפעת הטיפול ברפלקסולוגיה על בצקת לימפטית. לכן או אפשר לדעת האם רפלקסוליה עוזרת, לא משפיעה או אפילו מחמירה. מצד שני, פורסמו עבודות רבות על טיפול פיזיותרפיה הכולל עיסוי לימפטי, חבישות לחץ, תרגילים ודרכים למניעת זיהומים. הטיפול הנ"ל מקובל כטיפול יעיל להורדת בצקת לימפטית. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)