השמנה ולימפדמה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

31/03/2011 | 09:11 | מאת: ענת

האם ככל שעולים במשקל אגירת הנוזלים בנוזל הבין תאי תיהיה גדולה יותר? מדוע?

01/04/2011 | 07:35 | מאת: שמוליק-מכון אורטופדי ברזילי-להב

ענת שלום, אחת הסיבות היא שככל שאנו כבדים יותר קשה לנו להניע את הגוף (מעצלנות), שרירי התנועה עוזרים לנוזלי הלימפה להתקדם וכשאין תנועה.. שבת שלום, שמוליק

ענת שלום, אנשים עם עודף משקל קיצוני סובלים מבצקות ברגליים כנראה מאי ספיקה ורידית אשר מתפתחת כתוצאה מעומס על המערכת הורידית וחוסר תנועה. כלי הלימפה גם נפגעים והבצקת הופחת להיות כרונית וזה מה שנקרא לימפאדמה. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)