הגדלת השתתפות עצמית בחבישות לחץ ???

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

10/03/2011 | 21:28 | מאת: יעל.

שלום לחבר/ות הפורום. לאחרונה שלחה קופ"ח מאוחדת הודעה למבוטחיה, על העלאת שיעור ההשתתפות העצמית ברכישת חבישות לחץ ל 40% לעומת 15% שהיה לפני כן, וזאת לדברי הקופה בהתאם לחוק ביטוח הבריאות. מנסיוני קופה זו מתנהלת בשיטת "המצליח" (דיוג) ומי שנלכד בנסיונה נלכד. זאת שיטת רמאות סדרתית של קופה זו,ובקשתי מחברי הפורום ליידע את כולנו אם ידוע על שינוי חוק הבריאות בנושא זה לאחרונה. בריאות טובה.יעל.

10/03/2011 | 21:33 | מאת: מיכל

שלום. על פני הדברים נראה שזה נסיון נוסף לרמות את מבוטחיה אלא אם כן תתקבלנה תגובות מבוססות לשינויים בחוק הבריאות בנושא זה מיכל

10/03/2011 | 21:37 | מאת: רות

שלום ניב מי כמוך יכול לברר ולהשיב על פנייה זו. רות

פניתי ל ד"ר מטרני, אחראי על שירות הפיזיותרפיה במאוחדת. הוא שלח לי את הנוהל עם אישור לפרסום בפורם. בברכה, ג'יל הוראת אגף הרפואה - תחום: פיזיותרפיה מספר 04-00-013 שם ההוראה: ניקוז לימפתי (לימפדרנז') מחבר: ד"ר ר. מטרני בתוקף מ: 5/2010 מאשר: ד"ר ז. אהרונסון חתימה: מילות מפתח: ניקוז, לימפתי, לימפ-אדמה תאריך עדכון אחרון: 7/2010 מספר מהדורה: 4 הוראה זו מחליפה הוראה מס': 04-00-013 מתאריך: 08/2008 1.0 כללי: 1.1 לימפאדמה הידועה כחסימה לימפתית, הינה מצב בו מצטברים נוזלים באיבר מסויים, ונוצרת נפיחות, המסכנת את המערכת הלימפתית. הנפיחות יכולה להופיע בראש, בצוואר, בגפיים, ברביע הגוו והמפשעות. לימפאדמה היא תוצאה של הצטברות נוזלים ומרכיבים נוספים (כמו שומנים וחלבונים) בחללי הרקמה התת עורית. קיים מצב של לימפאדמה ראשונית, שיכולה להופיע כתוצאה מפגם גנטי ומבני במערכת הלימפתית, או שניונית, כתוצאה מפגיעה בכלים הלימפתים ו/או בלוטות הלימפה. הופעה של הנפיחות יכולה להתרחש גם לאחר טיסה במטוס כאשר קיימת ירידה בלחץ האויר בתא הנוסעים. 1.2 ניקוז לימפתי הינו טכניקה טיפולית מיוחדת, שהתפתחה בבלגיה ובגרמניה, ועוזרת בהורדת הנפיחות. 1.3 הטיפול ניתן ע"י פיזיותרפיסטים שהוסמכו לכך בקורס יעודי. 1.4 מתן הטיפול מחייב אישור אחראי תחום הפיזיותרפיה בקופה. 2.0 הכוונה: 2.1 לפרט את מהלך הטיפול, זכאות המטופלים והשתתפות הקופה. 3.0 השיטה: 3.1 העיסוי נעשה בטכניקה מיוחדת הנלמדת בקורס יעודי. 3.2 במצבים חריפים: (מצב לאחר ניתוח, פצע ופריצה של נוזל לימפתי, מצב מיד לאחר זיהום, מצב לאחר ניתוחים פלסטים), ינתן טיפול אינטנסיבי של עד 5 טיפולים בשבוע על פי שיקול דעת המטפל, ועד 30 טיפולים בשנה קלנדרית. במקרים בהם נדרשים יותר מ-30 טיפולים בשנה, המשך הטיפול יאושר ע"י מנהל תחום הפיזיותרפיה בקופה. במקרים כרונים, כמו דרגה 2 מאוחרת, דרגה 3, התעבות העור, הופעת פיגמנטציה ו/או יבלות – ינתנו טיפולים במרווחי זמן של שבוע/שבועיים/חודש/3 חדשים/6 חדשים והכל על פי שיקול דעת המקצועי של המטפל, עד 30 טיפולים בשנה קלנדרית. במקרים מיוחדים, בהם נדרשים יותר מ-30 טיפולים בשנה, ינתן האישור להמשך הטיפולים מטעם מנהל תחום הפיזיותרפיה בקופה. 3.3 לאחר הורדת הנפיחות, כאשר האיבר בנפח יציב, מזמינים עבור המטופל/ת שרוול אלסטי מיוחד, תפור לפי ממדי האיבר (בדר"כ הזמנת השרוול נעשית לאחר כ-30 טיפולים). בשרוול זה יש להשתמש בצורה קבועה, ללא הפסקה וניתן להחליפו כל 6 חודשים. (ראה 3.6.2) 3.4 לאחר מתן שרוול אלסטי במקרה של נפיחות יתר ובמצב של פיברוזיס בגפה (חוסר הגעה למצב יציב), המשך הטיפול בחולים אלו ידרוש הפניית המטופל/ת לרופא מומחה וכן אישור מאחראי תחום הפיזיותרפיה באגף הרפואה. הטיפול שינתן יהיה 1 בשבוע עד 12 טיפולים. טיפול מעבר לכך ידרוש אישור מחדש. 3.5 השתתפות הקופה: 3.5.1 טיפול זה ניתן מחודש מרץ 2009 ע"י 19 פיזיותרפיסטים, ב-16 מכוני פיזיותרפיה של הקופה ברחבי הארץ. הטיפול, שהינו בסל הבריאות, ניתן ללא כל תשלום, להוציא אגרת מכונים רבעונית. 3.5.2 עבור השרוול האלסטי, תחזיר הקופה למטופל עד 3,000 ¤ לשנה, עפ"י קוד AV055. 3.5.3 עבור התחבושות מכותנה, תחזיר הקופה למטופל עפ"י קוד AV051, עד מכסימום 6 תחבושות לשנה לאיבר. 3.5.4 מבוטח הקופה, אשר נדרש לקבל טיפול בניקוז לימפתי והנאלץ, בשל מקום מגוריו, לקבל טיפול במסגרת שאינה של קופת חולים מאוחדת, יהיה זכאי לקבלת החזרים כספיים מהקופה, אם וכאשר קיבל על כך אישור מראש ממנהל תחום הפיזיותרפיה של הקופה. כאשר קיימת הצדקה לקבלת הטיפול שלא במסגרת הקופה תשא הקופה בעלות הטיפול ועד 250 ¤ לטיפול (בניכוי של אגרה רבעונית). מסגרת הזכאות תוכתב על ידי אחראי תחום הפיזיותרפיה באגף הרפואה. 3.5.5 בנספח א' מופיעה רשימת המכונים המספקים השרות במכוני הקופה. נספח א' להלן רשימת הפיזיותרפיסטים, עובדי הקופה, המטפלים בבעיות מערכת הלימפה: מחוז יהודה-דרום קלינה אלטרס - סניף ראשל"צ שרה ויצמן - סניף רחובות גרי פרישברג - סניף אשקלון מחוז ירושלים דפנה דונץ - סניף פסגת זאב איריס סופר - סניף קרית ארבע אסתר ברגמן - סניף גילו – עצמאית שולה גולדפיין - מנהלת סניף הפיזיו בטורים, ירושלים. מחוז צפון עדנה לפידות - סניף חיפה ברכה נודלר - סניף טבריה קאסם חסרמי - סניף כרמיאל מיכל אדר - סניף מעלות גילה וגנר - סניף נהריה מחוז מרכז אתי זולטה - סניף רעננה יעל צפריר - סניף שפרינצק ת"א חיה פלדמן - " " " סילבי רום ויסמן- " " " מירב רוקשטיין - סניף רמת השרון עידו הורניק - סניף נתניה ענת יהודה - סניף רעננה סיגל גולדין - סניף רמת השרון

27/03/2011 | 15:16 | מאת: תמר

ב - 3/2011 קיבלתי ממאוחדת תקרה של 3,000 ש"ח על חבישה שעלתה 5,400 ש"ח. אחוז ההשתתפות של מאוחדת היא 85% עד לתקרה של 3,000 ש"ח.

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)