לימפדמה קשה מאד

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

04/03/2011 | 16:22 | מאת: שני

אבי בן 52 סובל מליפדמה קשה יש לו דלקת ברגל מלווה בכאבים עזים ודקירות עם נוזל לימפטי , הוא נוטל כדורי אנטיביוטיקה קרוב לעשרה ימים אך הכאב נישאר שהרגל רטובה מהנוזל , הבעיה שהוא לא יכול להתחיל טיפול בגלל הכאב אי אפשר לגעת ברגל , הוא מתלונן כל הזמן על כאב , מה עושים ? הרגל אדומה רטובה וכואבת , יש טיפה שיפור בעקבות אנטיביוטיקה קרוב לעשרה ימים . מודה על תשובתכן .

שלום שני מעט השיפור שחל הוא כמובן סימן טוב,אם השיפור לא ימשיך יש כמובן לפנות שוב לרופא,שישקול אם האנטיביוטיקה או כמותה, מספיקה ומתאימה. בקשר לכאב, האם קבל מהרופא משככי כאב? כרגע לדעתי צריך לחכות לסיום המצב החריף ובהמשך, לפי שיקול דעת הרופא והפנייתו, לפנות לפיזיותרפיסט/ית לימפטי/ית לקבלת טיפול הכולל הוראות לגבי הגיינת הרגל(פטריות בין האצבעות שעלולות להיות הגורם לדלקת),הורדת הנפיחות,חבישה מתאימה ומניעת דלקות חוזרות. בברכת החלמה טובה ומהירה ניצה

08/03/2011 | 08:31 | מאת: שמוליק-מכון אורטופדי ברזילי-להב

שני שלום, חבישות נכונות (ההדגשה על נכונות) יכולות להוריד את הנפיחות ולכן להפסיק את הנזילה ולהוות בסיס לטיפול הלימפטי ע"י פיזיוטרפיסטית לימפטית. בנתיים, שישכב עם רגל מוגבההת כדי 15-20 ס"מ ככל האפשר יותר (יום ולילה) בהצלחה, שמוליק

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)