לימפדמה בכף היד ?

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

07/01/2005 | 00:51 | מאת: שרית

לפני 3 שנים עברתי למפקטומי + הסרת 14 בלוטות מבית השחי (כולן היו נקיות), ללא הקרנות של איזור בית השחי, אלא של השד בלבד. בזמנו, נאמר לי שבמידה והוצאו פחות מ-20 בלוטות ואיזור בית השחי לא הוקרן, הסיכוי ללימפדמה הוא קטן. לפני מספר חודשים החלה בצקת בגב כף היד (בצד שממנו הוצאו הבלוטות). הזרוע עצמה לא נפוחה במיוחד בהשוואה לזרוע הבריאה (אולי טיפ-טיפה, אבל לא משמעותי וכמעט לא מורגש). האם הבצקת בכף היד אכן יכולה להיות התחלה של לימפדמה ? ואם כן, האם מומלץ להתחיל טיפולי עיסוי או ניקוז לימפטי כבר עכשיו, כדי למנוע החמרה של הנפיחות בזרוע כולה ? ושאלה נוספת - בעוד שבוע אני נוסעת לחו"ל (טיסה ארוכה של יותר מ-10 שעות). האם מומלץ לחבוש את היד עם שרוול לחץ במהלך הטיסה, במיוחד בהתחשב בעובדה שיתכן שכבר מתחילה אצלי לימפדמה ? ואם כן, היכן ניתן לרכוש שרוול כזה ? האם נדרשת התאמה אישית של השרוול, או שאפשר פשוט לרכוש שרוול סטנדרטי בחנות מהיום למחר ? תודה מראש !

שרית היקרה, לא משנה מה אמרו לך! בגלל הנסיעה לחו"ל, אני מציעה לך לגשת דחוף לאחד המטפלים/מטפלות הלימפתיות באיזור מגורייך, יש רשימה מצד שמאל... לפי מה שאת מתארת, אכן מדובר בלימאדמה, ובד"כ נשים מתחילות לחוש את הנפיחות רק כשהיא מריע, בלבישת חולצת שרוולים באיזור הזרוע, או כשזה מגיע לכף היד והנפיחות נראית לעין. יש לך 10 ימים, היית יכולה להספיק לטפל כמה פעמים, וללמוד כיצד לחבוש את היד בתחבושות, וכך לשמור על עצמך בטיסה. אגב, גורמי הסיכון העיקריים בנושא של סרטו שד הינם - הקרנות ומשקל גבוהה, נושא של כמות הבלוטות (מעל 20 פחות מ 20), לא נמצא במחקר כגורם סיכון. טפלי בעצמך, ויפה שעה אחת קודם, בהצלחה, דורית

07/01/2005 | 17:45 | מאת: שרית

דוקא הכירורג שלי, שראה את כף היד הבצקתית כבר לפני כשלושה חודשים, טען שהוא ממש לא מתרגש מזה, ושאין צורך לעשות עם זה כלום בנתיים. הוא טען שלדעתו זה קשור דוקא למשקל העודף (שצברתי בעקבות כל הטיפולים, ומאז אני לא נפטרת ממנו...). אני אגש, כמובן, בהקדם לטיפול, אבל בנתיים אודה לך אם תוכלי להאיר את עיניי לגבי הפרוצדורה הנדרשת. כמה טיפולים נדרשים בד"כ ? כמה אמור לעלות כל טיפול ? האם מקבלים החזרים מקופ"ח (מאוחדת) ? האם המטפל\ת חייב\ת להיות מתוך איזושהי רשימה של קופת החולים או שכל מטפל\ת מהרשימה כאן באתר מוכר ע"י קופות החולים ? ולגבי שרוול הלחץ לטיסה (הארוכה) שיש לי בעוד קצת פחות משבוע - האם מדובר בשרוול בגודל סטנדרטי, או שיש צורך בהתאמה אישית ? ואם כן - כמה זמן לוקחת הכנה\הזמנה של שרוול כזה (האם יש סיכוי שאספיק לרכוש שרוול כזה עד ליום רביעי הבא?) ושוב המון תודה מראש.

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)