בדיקתemg בגפה בסיכון

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

19/11/2010 | 23:20 | מאת: שרית

שלום הומלץ לי לעבור בדיקת emgביד בשל בעיות שונות. בצד יד זו הוצאו 9 בלוטות לימפה ולפני כשנתיים החלה בצקת "קלה" באזור בו בוצעה לי בדיקת דם. (לא בוצעה ביד השניה שהיא עם לימפאדמה קשה.)האם אפשר לעבור את הבדיקה הנ"ל? או שיש בכך סיכון לעוררות לימפאדמה גם ביד זו?

שרית שלום, קודם הייתי בודקת האם יש אפשרות לעשות את הבדיקה עם אלקטרודות על פני העור בימקום עם מחטים. לפעמים אין ברירה וחייבים לעשות פעולה חדרנית. היו נשים אשר עבור ניתוחים גדולים בגלל שבר ביד, לדוגמא. במקרים אלה מומלץ להתיעץ עם הכירורג בקשר לטיפול אנטיביוטי מניעתי לפני ואחרי הפעולה ומיד לאחר הבדיקה לחבוש את היד עם חבישת לחץ לפי הנחיות של הפיזיותרפיסט הלימפטי שלך - גם כפעולה מניעתית. שיהיה בהצלחה, בברכה, ג'יל

24/11/2010 | 13:45 | מאת: שרית

חודרנית ולכן כן יש בה סיכון. אז עדיףלהמנע מתלתת תשובות לא בטוחות.

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)