כאבים לאחר למפקטומי

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

17/11/2010 | 10:20 | מאת: מיכל

אני חולה בסרטן שד עברתי כימו, למפקטומי כולל הוצאת בלוטות והקרנות גם על בית השחי לא הקפדתי על פיזיותרפיה אולם היד הייתה פעילה והשתדלתי לא לאמץ אותה מידי. מזה כחודש אני חשה בכאבים לאורך היד. הכאב לא קבוע אלא כאשר אני לוחצת במקומות מסוימים או "מושכת" את השריר/עור.עם הזמן, הכאבים התפשטו והיום קמתי עם מעט מתח גם באזור החזה. אני לא רואה שיש נפיחות בשום אזור אבל הכאבים מציקים. מה עלי לעשות? (פיזיותרפיסט "מומחה" של הכללית ענה לי טלפונית שעד שאין נפיחות לא לפנות אליו אלא כל פיזיותרפיסט מוכשר לטפל, האם כך?) תודה

מיכל שלום, מכיוון שלפעמים מופיעים סימפטומים ביד (כמו הרגשת כאב, מתח, כבדות) לפני הבצקת הקלינית מופיעה, אני מציעה לך לפנות ל רופא האונקולוג או הכירורג שלך ולבקש הפניה לפיזיותרפיה לימפטית. יש כמה פיזיותרפיסטים לימפטים אשר עובדים בקופות של כללית. באתר של עמותת לימפאדמה תוכלי למצוא רשימה של הפיזיותרפיסטים הלימפטים. תתייעצי עם אחד מהם באיזור שלך. http://www.ial.org.il/asp/treatment.asp?flag=3 בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)