עיסוי לימפומטי עצמי

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

06/10/2010 | 09:19 | מאת: יעל ש.

לאחר סדרת טיפולים של עיסוי לימפומטי לרגל,שנוצר כתוצאה מניתוח להוצאת בלוטות הלימפה,קיבלנו הדרכה לעיסוי עצמי ואשתי עושה לי עיסוי כמעט מדי יום וכך במשך שנה. אני חושב שהלחץ בזמן העיסוי צריך להיות חזק, ואשתי חולקת עלי. למשך איזה תקופה צריך לעשות את העיסוי כשיש נפיחות קלה בקרסול בעיקר - האם למשך שנים? והאם צריך להפעיל לחץ חזק יחסית בשעת העיסוי. תודה.

06/10/2010 | 14:02 | מאת: סילביה

שלום . איני יודעת מהיכן אתם אך אם מסתדר לכם להגיע ליום העיון בתל אביב , ב20/10/2010, בתוכנית גם הדרכה לעיסוי עצמי.וכמובן הרצאות נוספות. התוכנית מופיעה בהודעתנובפורום, ממש מתחת להודעה שלכם.לפרטים[email protected]

שלום, כול הכבוד לך ולאישתך על ההתמדה בטיפול עצמי - זו משימה ממש לא שולית! אכן העיסוי הלימפטי הינו עיסוי עדין ביותר - כמו ללטף את הראש של תינוק. חבישות הלחץ הן בעיקר מונעות את חזרת הבצקת והעיסוי תורם גם. לכן לאורך זמן החבישה היא חובה והעיסוי מומלץ. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)