לימפאדמה והמיפלגיה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

16/09/2010 | 14:16 | מאת: טטיאנה

שלום, אני שלוש שנים לאחר CVA עם פגיעה בצד השמאלי באופן חמור. אני מתהלכת עם סד למניעת דרופ-פוט בשנה האחרונה.בחודש האחרון הופיע נפיחות סביב הקרסול והאצבעות שאינה נעלמת בשכיבה ויש כאב מפריע מהאזור. הרופא שלח אותי לטיפול לימפטי. האם המיפלגיה יכולה לגרום ללימפאדמה? או שהנפיחות היא כתוצאה מחוסר התנועה?

טטיאנה שלום, הנפיחות מופיעה בגלל חוסר תנועה. קיווץ השרירים עוזר לזרימת הדם הוורידי ולזימת הנוזל הלימפטי. כאשר חסרה תנועה נוזל מצטבר ברקמות ובצקת מופיעה. חבישת לחץ עוזרת להוריד את הבצקת ושימוש בגרב אלסטית שומר על המצב לאורך זמן. פרוש המילה "המיפלגיה" - הוא חוסר תנועה בחצי גוף. בברכה, ג'יל

19/09/2010 | 21:20 | מאת: שמוליק-מכון אורטופדי ברזילי-להב

טטיאנה שלום, איזור הקרסול הוא הנמוך ביותר בגוף ולכן כל מצב בו הגוף לא שוכב, נוזלי הלימפה, שהם כבדים, שואפים לשקוע לחלק התחתון, איזור הקרסול. המנגנון המעלה את נוזלי הלימפה במעלה הרגל הוא מנגנון מכאני, הכרית הרכה בעקב משמשת כמדחסת לימפה-בכל צעד נדחסים נוזלי לימפה כלפי מעלה ועבודת שרירי ההליכה ממשיכה ומעלה את נוזלי הלימפה כלפי מעלה. מכאן, את מבינה, שצריך ללכת, להפעיל את המנגנון. שמחתי להסביר, שנה טובה, חתימה טובה וחג שמח שמוליק

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)