שאלה בענין פיזיותרפיה וטיפול במים

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

16/08/2010 | 04:34 | מאת: @

אני מתגורר באזור בו לא ניתן לקבל טיפול של פיזיותרפיה לימפתית במסגרת אף אחת מקופות החולים או במסגרת פרטית במרחק סביר - המטפל הקרוב ביותר במרחק 45 ק"מ... א. האם לאור המרחק הגדול אני זכאי להחזר או השתתפות של קופת החולים בהוצאות הנסיעה? ב. האם אני זכאי לכך שקופת החולים תדאג להביא אל מכון הפיזיותרפיה שבקרבת מקום מגורי לפחות פעם בשבוע פיזיותרפיסט מתאים או שתכשיר את הפיזיותרפיסט הקבוע לטיפול בלימפאדמה? ג. האם טיפול במים יכול להחליף את הפיזיותרפיה הסטנדרטית? לכמה טיפולים זכאי חולה לימפאדמה ומה גובה ההחזר? אודה מאוד למי שיוכל לענות ואם אפשר - גם לציין היכן כתוב.

שלום רב @ ככלל, אם יש לך לימפאדמה, אתה זכאי לטיפול.אתה זקוק למכתב הפניה מרופא של הקופה בה אתה מבוטח, כדי לפנות לפיזיותרפיה לימפטית. אינני יודעת על החזר נסיעות,לא מצאתי שום מסמך כתוב לגבי זה. פנה למרפאה שלך ושאל אותם, אולי גם עם יעוץ הרופא. אם תכנס לאתר"עמותת לימפאדמה בישראל" ותכנס לסעיף "עלוני מידע" בעלון של נובמבר 2007 יש סיכום של זכויות המטופלים בקופות השונות.יתכן שיש מאז עידכונים אך זהו בסיס שיתן לך מושג, לפי הקופה בה אתה מבוטח. לגבי טיפול עצמי במים-חשוב שתקבל ייעוץ לימפטי על ידי פיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת ויתכן ותוכל לקבל יעוץ לגבי עקרונות הטיפול העצמי במים. בהצלחה רבה ניצה

07/09/2010 | 20:40 | מאת: שמוליק-מכון אורטופדי ברזילי-להב

שלום, בסוף שבוע שעבר דיברתי עם ד"ר מיטראני מקופ"ח מאוחדת שאמר לי שגם הם החלו להחזיר 250 ש"ח לטיפול לימפאטי. שמוליק

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)