לימפדמה -חמי יואב

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

12/12/2004 | 15:13 | מאת: ל.

יש לי לימפדמה ביד ימין בעקבות הוצאת בלוטות והקרנות. לאחרונה כאבים בכתף השמאלית. שאלתי האם יש מגבלה לשהיה בחמי יואב? האם אפשרי ,להקפיד להיות תחת הזרם בצד הלא לימפטי? תודה

ל שלום רב, טמ"פ המים בחמי יואב בבריכות הינה מאד גבוהה, כל שהיה בבריכות חמות שהן מעבר לטמ"פ העור מסכנת אותך, ויכולה לגרום להחמרה במצבך, בגלל התרחבות של כלי דם, ובריכת נוזלים מכלי הדם אל הרקמות שגם כך נפוחות. אם אני זוכרת נכון, קיים זרם מים שהוא חיצוני לבריכות, ואז זה בעצם כמו מקלחת, ולכן אולי לא מהווה בעיה. אני מטפלת במים, ולצורך העבודה עם לימפדמה , מפעילי הבריכות מורידים לי את טמפרטורת המים ל 32-33 מעלות, כדי לעבוד עם חולי לימפדמה.מנסיון, רב התגובות אינן טובות, לטמP גבוהות מאד - ובד"כ בספא מדברים על טמ"פ של 36-38 מעלות. אבל כמובן, כל אחד וגופו, יש כנראה גם כאלו שלא יגיבו בהחמרה... שמרי על עצמך, דורית

14/12/2004 | 20:30 | מאת: אירIR

אהלן, ל., כחולת לימפדמה, אני יכולה להציע לך מנסיוני לא לשהות שם בחמי יואב. הייתי שם פעם אחת וזו הייתה טעות. המים כייפיים ונהניתי, אני מודה. אבל אחר כך הכיתי על חטא. דורית כבר הסבירה באשר לטמפרטורות המים. מה שכן אני יכולה להציע : יש מקום בנגב בשם נווה במדבר. אני יודעת שיש שם בריכות עם טמפרטורות שונת. גם טמפרטורות שבהן אנו, חולי הלימפדמה, יכולים לשהות בהן. בברכה ורק בריאות איריס. :)

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)