ביקור ראשון שלי פה, וכנראה יש שם לבעיה שלי?

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

08/12/2004 | 00:16 | מאת: רוז

לפני יותר משלוש שנים שברתי את קרסול שמאל, 2 שברים בעצמות תומכות וסדק, למזלי לא נזקקתי לניתוח, הנפיחות בשנה הראשונה תורצה לי כ" כן ככה זה, עוד כמה חודשים זה יעבור". אז נכון שהנפיחות פחתה, אבל עדין יש לי קרסול די נפוח, בפרט אחרי עמידה לא ארוכה , ואני מרגישה שהקרסול השמאל יותר חלש, ומהחשש לנקוע או לשבור אותו אני הולכת כמעט תמיד רק עם נעלים גבוהות קרסול, האם התיאור מתאים ללימפודמה? אם כן יש המלצות לטיפול ברגל?

רוז שלום, יש עוד כמה וכמה שאלות בנוגע לאופי הנפיחות, האם לאחר לילה של הרמת הרגליים, הנפיחות יורדת? והאם היא יורדת עד הסוף??ז"א כמו הרגל הבריאה? בכל מקרה, נראה לי שאת יכולה להנות מן הטיפול הלימפתי, תודרכי לגבי טיפול עצמי, וברגע שהנפיחות תרד, והמצב יתייצב, תותאם לך גרב לחץ, אשר תשמור על יציבות, . נפיחות היא מצב לא בריאה למפרקים, ובמקרה שלך הקרסול סובל בכל פעם מחדש, כשמתנפח. תחושת חוסר היציבות, נובעת גם היא מחוסר היציבות של המפרק, מתנפח , יורד וחוזר חלילה. נעליים גבוהות הן פתרון,לסימפטום, אך לא ממש פותרות את הבעיה, את זקוקה לטיפול, ובמקביל לתרגילי חיזוק שרירים סביב הקרסטול, ולתרגילי שווי משקל, אשר ישפרו לך את תחושת היציבות סביב הקרסול. דבר ראשון-----להוריד את הנפיחות. מצד שמאל, קיימת רשימה של מטפלים, חפשי באיזור מגורייך, ולכי לייעוץ. תרגישי טוב, דורית

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)