לימפדמה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

21/02/2010 | 20:32 | מאת: יעל

שלום לכולם , האם בדיקה של לימפוגרפיה ולימפוסינטוגרפיה נותנת את אותה תוצאה? האם זו אותה בדיקה?, אני חברת מכבי איפה מבצעים את בדיקת הלימפוסינטוגרפיה? תודה,

יעל שלום, לימפוגרפיה הינה בדיקה עם הזרקת חומר שומני ויוד לתוך כלי הלימפה אשר קודם נחשף על ידי פעולה כירורגית. משתמשים בצילומי רנטגן לראות את כלי הלימפה המוזרק. היום טכניקה זו לא בשימוש בגלל הנזג הנגרם לכלי הלימפה וקשריות הלימפה על ידי החומר השומני. לימפוסינטיגרפיה הינה הדמית המערכת הלימפטית באמצעי הזרקה תת עורית בכף יד או בכף רגל של חלבון עם סמן רדיו אקטיבי אשר בסוף מתפרק ומסולק מהגוף. החלבון נספג על ידי הכלים הלימפטיים ומצלמת גמה מתעדת את דרכו של החומר דרך הכלים הלימפטיים. כך ניתן להעריך את תפקודה של המערכת הלימפטית בגפה. הבדיקה נחשבת כלא חדרנית וללא תופעות לואי והיא הבדיקה המקובלת היום. את הבדיקה מבצעים במכונים הגרעינים - יש לברר בקופה עם איזה מכון עובדים. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)