לימפדמה וטיפול המייצר אגירת נוזלים

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

01/09/2009 | 13:10 | מאת: גלי פ.

שלום לכן, אני בדילמה. ראשית יש לציין שבינתיים אין לי לימפדמה, אך אני חוששת ממנה בשל הנסיבות. אני עוברת בימים אלו טיפול כימו-אימוני בן 6 מחזורים. הטיפול עלול לגרום לאגירת נוזלים רבה בגוף ולכן במהלך הסבב הראשון לבשתי שרוול על היד המועדת לפורענות (שמבית השחי שלה הוצאו בלוטת הזקיף + 6 בלוטות נוספות). במקרה הספציפי הזה התוצאה הייתה: א. התנפחות רצינית של כף היד ב. סוג של גירוי ופצעים שצצו בקפל שבין השרוול לכף היד הנפוחה שני אלו הציקו מאוד והכבידו עליי במהלך הטיפול והאישפוז. לבסוף "נשברתי" והסרתי את השרוול. הנפיחות בכף היד ירדה תוך פחות מיממה, והפצעים החלו להחלים. (חשוב לציין גם שהגוף כולו אמנם אגר נוזלים אך לא הרבה וגם הצליח להיפטר מהם די במהירות). השאלה היא מה לעשות לקראת הטיפול הבא: לקנות גם כפפה? האם זה יעזור במניעת הנפיחות והרגישות באזור הקפל? לוותר ולהמר? ללוות את תום הטיפול בעיסוי לימפטי? ואם כן, באיזו תדירות והיכן? (עדיין לא חוויתי זאת). אשמח לעצה על סמך נסיונכן הרב, תודה גלי

גלי שלום, אני מציעה לך לעשות את הטיפול הבא עם כפפה ושרוול. אם זה לא יעיל אז את הטפולים לעבור ללא חבישה ולהתחיל טיפול לימפטי אחרי סיום הטיפולים. לגבי התדירות - זה תלוי בחומרת הבצקת. אני מאוד גמישה ומתאימה את התדירות למטופל/ת (מצב הבצקת ונסיבות אחרות כמו עבודה, מצב בבית וכ"ו). אם את צריכה טיפול לימפטי, תחליטי יחד עם המטפלת שלך מה נכון עבורך. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)