בצקות לחולה אי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

23/07/2009 | 09:01 | מאת: יואב

שלום, אבי חולה באי ספיקת לב מזה מספר שנים ( 5 התקפי לב). לפני כ-3 חודשים המצב החמיר והוא ביצע בהדסה צנתור להרחבת המסתם האורטלי ואכן חל שיפור מסויים במצבו. עם זאת,סובל כבר חודשיים מבצקות קשות (בשיא-נזילת מים מהרגלים). לאחר הניתוח חל שיפור במצבו אולם לאחרונה החמיר שוב. מדובר על בצקות מהאגן ומטה. מספר שאלות: האם ניתן להפנות למומחה בנושא (לא מומחה לכלי דם,כי הבעייה איננה רק ברגלים ונדרש פתרון לבצקות מהאגן ומטה). מה יכול לעזור ?(הליכה עוזרת להפחתת הבצקות?) זקוק מאוד להכוונה בנושא. תודה

יואב שלום רב, לפי הבנתי מקור הנפיחות של הרגליים אצל אביך הינו מבעיית הלב הקשה. שם התשובה! הקרדיולוגים חייבים לתת כאן תשובה. כל טיפול בבצקת עלול להחמיר את מצב הלב, וחס וחלילה לגרום לבצקת ריאות. כן, יש לשמור על הגיינה של העור בכדי שלא יסבול מזיהום משני בעור. בכבוד רב, דורית

יואב שלום, תתיעץ עם רופא הלב. אם הוא לא מתנגד לחבישות לחץ לרגליו של אביך וחגברת ההחזר הורידי ללב (כלומר יותר עומס על הלב), ניתן לטפל בבצקות על ידי פיזיותרפיה לימפטית. רופא הלב יכול להפנות אותו לפיזיותריה לימפטית דרך הקופה. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)