טיפולים במים

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

12/06/2009 | 17:18 | מאת: גדי

אני סובל מלימפדאמה ברגל שמאל שנים רבות. גיליתי ששהות במים, שחייה או הליכה בבריכה, משפרים את תחושותיי ואולי גפ את הנפיחות. מצאתי באתר שפותחה (על ידי דורית תדהר?) שיטה לטיפולי מים בבריכה The Tidhar Method. רציתי לדעת: איך מבוצע (בערך) הטיפול ומה התועלת שלו? איפה ומתי ניתן לקבל טיפולים אלה? האם מה שגיליתי שהליכה בבריכה ושחייה מקלים עלי הם אכן שיטות מועילות?

גדי שלום, עניתי לך גם באופן אישי למייל, אך יש מקום לענות גם פה לכל מי שסובל מלימפדאמה של הגפיים התחתונות... באם אין פצעים פתוחים או פטריות, ניתן ללכת לבריכות שחיה ופשוט ללכת במים. אם אוהבים לשחות, אז במקרה של נפיחות של גפיים תחתונות עדיף שחיית חזה. חיית חתירה או גב אינה נותנת יתרון בגלל העובדה שהגוף צף על המים, ולכן אין שימוש בלחצים הגבוהים של המים אשר יכולים לעזור להקל על נפיחות. ועצם השחיה קדימה, גורמת , לכך שזרם המים עושה עיסוי לימפתי בכיוון הלא רצוי, מהמרכז לעבר כפות הרגליים... בשחיית חזה נושא אחרון של כיוון הזרימה מתבטל בחלקו. לכן, הליכה היא דבר נפלא, ומי שרוצה לשפר את האפקט, כדאי שיפנה לאחת המטפלות הלימפתיות במים, להדרכה נוספת. נתי אסא, אילנה שניידרמן, תמי פישר, ג'יל ברכה , סלבי ויסמן, רעות שביט נאור. בברכה, דורית תדהר

18/06/2009 | 12:39 | מאת: סמדר

תוכל לבדוק אפשרות נוספת. אנא בדוק את האתר שלנו www.c-boot.com בברכה ובהצלחה, סמדר 04-8503030 0545699918

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)