לימפאדמה מולדת

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

09/06/2009 | 12:57 | מאת: עדי

שלום רב רציתי לדעת האם לימפאדמה מולדת היא בעצם מה שנקרא milroy`s sindrom והאם לעיסוי לימפתי יכולה להיות איזושהי השפעה מעבר לחבישה. תודה, עדי.

שלום רב, milroy's syndrome הוא אחת הסיבות ללימפאדמה מולדת, וקיימות עוד סיבות וגורמים. העיסוי הלימפתי הינו חלק מן הטיפול הלימפתי, אך תלוי מה דרגת החומרה, לעתים ניתן לעשות עיסוי עצמי בנוסף לחבישות. ללא ספק החבישות הן המרכיב המרכז במצבים חמורים. אך חייבים גם את העיסוי בשביל להשלים את הטיפול. דורית

16/06/2009 | 18:27 | מאת: ל

תודה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)