ברור מצב רגלים עם לימפדמה ואלפנטזיס

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

22/06/2019 | 15:07 | מאת: נורית

שלום רב יש לי שאלה הנוגעת למצב 2 השוקיים שלי (הרופאים טוענים שכרגע מצבי הוא צלוליטיס ולא לימפדמה) שאלתי היא האם במסגרת המרפאה אפשר לבדוק את מצב כלי הדם בשוקים במידה וישנן חסימות או בעיות אחרות. וזאת מכיוון שברגל שמאל ישנה תחושה של צמר גפן שעוטפת את כל כף הרגל ולפעמים השוק נעשת קשה מאוד וכבדה מאוד תודה על התשובה

שלום נורית מתנצלת מאד על האיחור בתשובה. מאז שכתבת ולא עניתי קרוב לודאי שהצלוליטיס עבר עם אנטיביוטיקה שבודאי קיבלת. יש מקום לעשות בירור של זרימת דם ברגליים, אם כי הלימפאדמה יכולה להווצר גם שכלי הדם תקינים. אני מציעה לך לבקש הפנייה לפיזיותרפיה לימפטית בקופה לה את שייכת ולהתמיד בטיפול/חבישות שיציעו לך. את צריכה להיות במעקב של פיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת ולחבוש או אפילו לטפל בלימפה פרס באופן קבוע. טיפול קבוע מונע צלוליטיס וזיהומים אחרים. הקפידי מאד על הגיינת כפות הרגליים ותבדקי אצל רופא לגבי פטריות בין האצבעות ופטריות אחרות בכפות הרגליים שעלולות לגרום לזיהומים.אם יש פטריות, פני גם לרופא עור. מאחלת לך טיפול טוב ויכולת התמדה, בברכה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)