נפיחות כואבת ברגליים

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

16/03/2017 | 16:28 | מאת: אורנה

אני בת 62 בריאה, סובלת מזה שנים מנפיחות בולטת דו"צ כואבת מאד, במגע קל בשתי הרגליים בעיקר באזור קרסוליים אך גם בשוקיים וברכיים. הבעיה החמירה עם הזמן ומציקה מאד. בדיקת דופלר ורידי רגליים לא הדגימה אי ספיקה ורידית למעט קולטרל משמאל, ציר עורקי תקין. טופלתי במסג'ים לימפתיים וגרבי לחץ אך גם הגרביים גורמות כאב. רופא כלי דם טען שמדובר ככל הנראה בליפאדמה אך הפנה אותי לבדיקת לימפוסינטגרפיה בשאלה למעורבות אי ספיקה לימפתית. שאלותי כדלקמן: 1. האם לימפוסינטגרפיה עושה אבחנה בין לימפאדמה וליפאדמה? 2. היכן עושים בדיקה זו (בי"ח במרכז הארץ) בשיטה מדויקת לקבלת אבחנה אמינה? 3. במידה והבדיקה תאשר ליפאדמה, האם שאיבת שומן באזורים אלו ברגליים בטוחה ויעילה? למי עלי לפנות להמשך התיעצות וטיפול? תודה רבה

שלום רב לך אורנה, תיארת את מצבך בצורה מאד ברורה. 1. לימפצינטוגרפיה מראה את מהלך הלימפה בכלי הלימפה, מספר כלי לימפה וקשריות לימפה, הצרות כלי לימפה וחסימות, וכן את קצב הזרימה. אם הבעיה היא ליפואדמה, יתכן שהליפואדימה הפכה לליפולימפאדמה, ואז אני מניחה שיתכן ויהיו שינויים בבדיקה. בכל מקרה הנך זקוקה לטיפול לימפטי אצל פיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת, אפילו אם התוצאות שליליות. ניתן לעזור בין השאר על ידי חבישות וגרביים מסוג מסויים. 2. בכל בית חולים שיש מיפוי איזוטופי ניתן לעשות את הבדיקה:בילינסון, איכילוב, תל השומר ואסף הרופא. 3. אני מציעה שתטפלי בצורה שמרנית כדי להוריד כאב ואי נוחות. בהמשך פני לרופא מומחה לשאיבת שומן, אם יהיה צורך. בברכה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)