שברי מאמץ ו-shin splint עקב מאמץ יתר.

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

01/05/2007 | 13:16 | מאת: רועי

שלום , שמי הוא רועי ואני סובל משברי מאמץ. הייתי אמור להתגייס במרץ 07 אך דחיתי את הגיוס למחזור הבא (יולי / אוגוסט) בכדי שאוכל להחלים ולהתגייס לחי"ר. לאחר שעברתי בדיקה אצל אורתופד נשלחתי לפיזיוטרפיה אך זה לא עזר...לאחר מכן שוב פעם נבדקתי אצל אורתופד ונשלחתי למיפוי עצמות ושם גליתי שאכן יש לי שברי מאמץ בדרגה 1 ו -Shin Splint . האורתופד המליץ על מנוחה של 3 חודשים ושימוש במדרסים בכדי להפחית את העומס על העצמות וכך היה...לא עשיתי שום אימון הגורם לעומס על עצמות הרגלים 3 חודשים ועשיתי מדרסים בהתאמה אישית אך הכאב לא חלף. אני מתגייס בעוד 3 חודשים בדיוק מהיום ואני פשוט חייב לעלות את הכושר שלי (סבולת לב ריאה) המליצו לי על שחייה ועל אופניים: אופניים = כאבים שחוזרים , שחייה = שיפור בסבולת לב ריאה אך חשש מאיבוד ההרגל בריצה וגרימת נזק כלומר , אני לא יודע מה יקרה כאשר אני יגיע ליחידה ויתבקש ממני לרוץ (מן הסתם) האם הכאבים יכולים לחזור ? האם העומס על העצם יהיה גדול מדי ? וחוץ מי זה אני נורא אוהב לרוץ אך אני לא מוצא את הפיתרון בכדי לחזור לרוץ מבלי לגרום לעצמי בעיות נוספות כגון מאמץ יתר. קצת נתונים עליי: גובה: 1.82 משקל:62 , תת משקל , התייעצתי עם דיאטנית אך הפתרון לא היה ריאלי מבחינתי. הרגלי אכילה: לקויים כלומר , אני לא אוכל מספיק...לא יותר מארוחה אחת טובה ביום. אימונים: סוג האימונים: כוח תדירות: 3 פעמים בשבוע תרגילים: מתח , שכיבות סמיכה , כפיפות בטן. שאלות נוספות: האם אימוני כוח מפריעים לאיחוי העצם ? האם הרגלי האכילה הלקויים שלי יכולים לעקב את תהליך האיחוי ? האם מומלץ להשתמש בתוספי מזון כגון: אבקת לעליה במשקל , כדורי חלבון , כדורי סידן + ויטמין D וכ'ו...המטרה היא לעלות במשקל ובמסת השריר ולהאיץ את תהליך איחוי העצם. אני מבקש את עזרתך מקרב לב , התגובה שלך ממש חשובה לי. תודה מראש רועי.

04/05/2007 | 21:22 | מאת:

שלום רועי אתה אכן על גבול התת משקל דבר שמעמיד אותך בסיכון גבוהה יותר לפתח שיברי מאמץ לפתח ירידה בצפיפות עצם וצרות נוספות. אני אגיד לך את האמת כבר כתבת לעצמך את התשובה. תתייעץ עם הדיאטנית (גם לגבי תוספים) ותבצע את מה שהיא אומרת מילה במילה ,תאכל כמו שצריך תתאמן לפי מה שממליצים לך ותפסיק להרוס לעצמך את הגוף כי עד שתגיע לצבא כבר לא ישאר לך מה להרוס. בתור לוחם ומפקד לשעבר אני חייב להגיד לך שבצבא גם ביחידות מובחרות יוצאים מנקודת הנחה שכולכם פדלאות שרק סיימו לכתוב בגרויות, ידאגו לך לאוכל ולאימונים לפי סרגל מאמצים מסודר ,שלא יגרום לך לשיברי מאמץ. רק תשתדל להגיע בחתיכה אחת ,אף אחד לא מצפה שתהיה רמבו ביום הראשון של הטירונות. המלצתי היא :תנוח, תאכל נכון, תשחה ,תעשה אימוני כוח כמו שאתה מתאר (הם לא מזיקים),בטירונות כבר ידאגו לך. בהצלחה :)

07/05/2007 | 01:02 | מאת: רועי

קודם כול אני חייב להודות בפניך..תודה רבה רבה רבה !!! באמת שהרגעת אותי קצת. אך האימונים האינטנסיבים שעשיתי הם למטרה אחת בלבד שהיא: "גיבוש יחטיו"ת" שהוא נחשב לאחד הגיבושים הקשים בצבא. לגבי שחיה...אני לא יכול להתחיל לשחות כרגע עקב דלקת בכתפיים ובגב אך אולי יש לך פתרון נוסף בכדי לשפר סיבולת לב ריאה ?