לימודי פיזותרפיה?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

07/12/2004 | 13:11 | מאת: צחיק

שלום, כמו שכבר התעניינו מס' אנשים, כך גם אני מתעניין בלימודי פיזותרפיה לתואר ראשון, אך מסיבות קצת שונות... בגיל 17.5, בהיותי בכושר שיא (אימוני משקולות בחד"כ, ריצות ארוכות וכו') התחילו לי פריקות הכתף על רקע גמישות יתר בגוף. הפריקות ליוו אותי גם במהלך שירותי הצבאי (פריקה קבועה לפחות אחת לחצי שנה בכתף ימין ורגישות בכתף שמאל - ללא פריקות), וכמובן שעם הזמן גם הכושר הגופני שלי ירד מאחר והכתפיים שלי לא יכלו לעמוד עוד במעמסת המשקלים ולא יכלתי להתאמן עוד בחדר כושר. לפני שכשנה, בסוף שירותי הצבאי עברתי ניתוח CAPS. SHIFT בכתף, לאחר הניתוח, גברה הערכתי הרבה לפיזותרפיסטים והתחלתי לגלות עוד ועוד עניין במקצוע. כך נוצר מצב שכיום, אני מעוניין בלימודי פיזותרפיה לתואר ראשון, דווקא בגלל החוויות הבלתי נעימות שעברתי בשנים שקדמו לניתוח, והליכי השיקום שאחריו. ברצוני לדעת, אם כפיזותרפיסט מנוסה, הנך סבור כי אדם אשר סבל מבעיות אורטופדיות (ועדיין סובל מעת לעת כתוצאה מגופי הגמיש) יכול להיות למטפל פיזותרפיסטי? ידוע לי כי פיזותרפיסטים צריכים לדעת להתמודד עם עומסים פיזיים בזמן עבודתם. יש לציין כי כיום חזרתי להתאמן בחדר הכושר באופן סדיר. כמובן לאחר ייעוץ עם האורטופד המנתח. אודה לך על דעתך האובייקטיבית, בברכה, צחי.

17/12/2004 | 00:18 | מאת:

צחי, שאלתך מורכבת, לדעתי אם אתה מתפקד ללא בעיה בכל תחומי החיים אין סיבה שלא תוכל להיות פיזיותרפיסט, אמנם מאוד תלוי לאיזה תחום אתה בוחר להתעסק בגמר הלימודים , לדוגמא בשיקום המאמץ הפיזי ניכר, במכון מעט פחות ובשאר התחומים השחיקה הגופנית באופן יחסי נמוכה יותר. במידה ואתה רוצה תשובה מיודעת יותר אני מציע א. לגשת לפיזיותרפיסט ולהתיעץ עימו ולצפות בעבודתו ע"מ להעריך את מידת הקושי. חשוב לי לציין שיש ימים שגופי כואב כתוצאה מהעבודה הפיזית ובהתאם אני מוריד הילוך ע"מ לשמור על גופי בראש ובראשונה, עם כל הרצון לעזור לאחרים. מארק רובין BPT

19/06/2005 | 21:16 | מאת: הילה

שלום, ברצוני ללמוד פיזותרפיה, ורציתי לדעת היכן לומדים את המקצוע ומהם תנאי הקבלה, איני יודעת אם יש קשר לגיל, אך אני בת 30 לכן אולי תנאי הקבלה משתנים בהתאם. תודה מראש. הילה.

09/07/2007 | 17:47 | מאת: ליאור גלינוס

אים אפשר לדעת כמה זמן הקורס וכמה זה עולה בקיצור לדעת בגדול אני יודה לך

20/11/2007 | 10:04 | מאת: סעיד עדי

אני לומד פיזותרפיה באוניברסיטת המדע והטכנולוגיה שבארבד בממלכה הירדנית . זאת השנה השניה . שאלתי היא : כשאסיים מה יהיה מעמדי בארץ ? בכבוד רב סעיד עדי