גמישות יתר

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/11/2006 | 23:22 | מאת: מלי

שלום, אני מתרגלת יוגה מספר שנים ולאחרונה נאמר לי כי אני "סובלת" מ"גמישות יתר". נאמר לי כי עליי להיזהר בעת ביצוע התירגול ולא לישר לחלוטין ("לנעול") את הברכיים. מהי המשמעות של תופעה זו, מהן השלכותיה וכיצד עליי להימנע מנזקים עתידיים?

13/11/2006 | 14:11 | מאת:

שלום מלי גמישות יתר היא וריאציה נורמלית היא אינה מחלה בדרך כלל נראה גמישות במספר מפרקים :ידיים ,מרפק, ברך וכתף .אנשים בעלי גמישות יתר מסוגלים לבצע דברים ששאר האוכלוסיה אינה מסוגלת, בדוגמא שלך נעילת ברכיים. אם הנעילה היא לזמן קצר לא יגרם כל נזק אך אם עומדים כך לאורך זמן ניתן לפתח בעיות שונות.שימוש נכון בגוף ימנע פגיעות מעין אלו. התעמלות תחת השגחה יכולה להוסיף לך מודעות לגבי היציבה שלך ואף יכולה למנוע בעיות בעתיד. המשיכי להתאמן ובקשי שיתקנו אותך