כפיפות בטן

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

02/07/2006 | 18:13 | מאת: חביב

שלום, למעלה משנתיים אינני יכול לבצע כפיפות בטן, אני מגיע ל10 חזרות ואינני מרגיש את הבטן כואבת, הגב הוא זה שכואב במקרה הזה,. אמרו לי שאני אמור לחזק את הגב, הלכתי לפיזיותרפיסטית שנתנה לי תרגיל חיזוק מעולה, אך למרות זאת שוב אינני יכול לבצע כפיפות בטן כרגיל, כל פעם שאני עושה כפיפות בטן כואב לי הגב למטה. אמרו לי שאני צריך לחזק את הבטן בצורה סטטית? האם זה יעזור? האם כדאי לי לנסות שוב או שמא אני יכול להזיק האם כדאי לי לנסו ת תרגילי בטן אחרים שלא יכאבו לי אנא המלץ לי משהו

02/07/2006 | 23:11 | מאת:

שלום חביב אם המטרה שלך היא עיצוב הבטן צריך קודם כל ללמוד לשלוט בשרירי הבטן העמוקים ורצפת האגן ,לאחר מכן אפשר לבצע עליות קטנות מאד,בהתחלה רק להציף את הראש ולאחר מכן לעלות עד השכמות, כפיפות בטן "רגילות" כמו שאתה מתאר אותן הן שלב הרבה יותר מתקדם ולא חיוני לעיצוב הבטן עצמה, כפיפות מעין אלו ללא לימוד של חיזוק השרירים העמוקים יכולות בהחלט להזיק לגב. תהליך זה דורש מודעות ומיומנות ורצוי שילווה בהתחלה ע"י פיזיותרפיסט או מדריך פילאטיס מוסמך באופן פרטני.

03/07/2006 | 23:29 | מאת: ליאור שניאור

אהלן אמיר, אל תשכח להפנותם לפורום פילאטיס, אולי אוכל לעזור שם .... רב תודות ליאור