cp

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

03/06/2006 | 22:53 | מאת: ע

שאלה - ילדה עם שיתוק מוחין שהולכת (לא באופן עצמאי, בעזרת החזקת יד) ומתפקדת כמעט באופן מלא ביד אחת, לעומת היד השניה שמתפקדת מעט (לרוב האצבעות סגורות) האם הגדרת מצבה הוא קוואדרו-פלגיה או קוואדרו-פרזיס? האם בכלל המושג קוואדרו-פרזיס משוייך לשיתוק מוחין....?

04/06/2006 | 22:12 | מאת:

שךום רב, אני אסביר בקצרה את המינוחים: המיXXXX=מחצית גוף (יד אחת ורגל אחת באותו צד) קוואדXXXX=כל ארבעת הגפיים מושפעות. פרטי=חולשה פרזיס=משותקת פלגית=משותקת מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה