נקע בקרסול...

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

26/12/2005 | 23:21 | מאת: sunsh

שלום רב ! לפני כ-3 שבועות סובבתי את הקרסול, ולאחר צילום בבי"ח אובחן נקע. הקרסול התנפח מאוד, ונוצרו שטפי דם מ-2 צידי הקרסול. הטיפול שלי כלל קומפרסים, חבישה ובעיקר מנוחה ו"רגל למעלה". היום הייתי אצל אורטופד, והוא אמר לי שהמקום עדיין לא במצב ככך טוב (עלי לציין שכבר אין נפיחות או שטפי דם), והמליץ על חבישת איירקאסט למשך חודש לפחות. הבעייה היא, שאני ספורטאית פעילה, וכבר לא מסוגלת עם המצב הזה של לא לעשות שום פעילות... שאלתי היא, מה ביכולתי לעשות בכדי לזרז את ההחלמה? האם מותר לי לרוץ\ לצעוד\ אופניים?... האם האייר קאסט באמת יועיל לי? תודה רבה, המיואשת.....

28/12/2005 | 00:07 | מאת:

שלום תסכולך מובן בהחלט, אך עלייך לזכור כי מדובר במצב זמני. דאגתנו העיקרית היא מנקע חוזר אם תעמיסי מהר מדי על הרגל. האייר קסט נועד כדי לאפשר לך פעילות תוך כדי הגנה ולא למנוע ממך פעילות. בדך כלל ההמלצה היא לבצע פעילות שלא כואבת בתור התחלה ולהתקדם בהדרגה, אם יש לך ספק התייעצי באורתופד המטפל.