כאבי גב בעקבות סקוליוזיס וקיפוזיס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

26/10/2005 | 15:05 | מאת: יעל

שלום רב! אני בת 29. בגיל ההתבגרות התגלו אצלי קיפוזיס וסקוליוזיס. הלכתי עם מחוך במשך תקופה מסויימת, והמצב השתפר, אך הבעיה לא נפתרה כמובן. היום, יש לי כאבים באיזור הגב האמצעי (נראה לי שזה האיזור של העקמומיות), בעיקר כאשר אני יושבת ליד המחשב, או כאשר אני יושבת ללא משענת (במקרה כזה, מהר מאד מתחיל לכאוב לי הגב). מעבר לכך קשה לי לשבת זקופה לאורך זמן, ולגב שלי יש נטייה לתפוס צורה של סימן שאלה (...), כלומר הוא מתרפה מאד, לצורה עגולה ביותר. לאחרונה החלטתי לקדם את העניין, ולחפש אחר התעמלות שתחזק את השרירים. נאמר לי בעבר שעלי לחזק את זוקפי הגב העליונים, על מנת שהיציבה שלי תשתפר. הייתי בכמה שיעורי פילאטיס רצפה, אך לפי התרשמותי, העבודה שם היתה בעיקר על חיזוק של שרירי הבטן,ובאמצעות זה חיזוק הגב. אני מחפשת התעמלות שתעבוד ישירות על שרירי הגב. האם יש התעמלות שמתמקדת בזה, או גם בזה? כיום אני מתעמלת במסגרת חוג של עיצוב הגוף ב"רזים", אך תרגילי הגב שם הם מעטים, מאחר ומטרת החוג היא לעצב את הגוף. איזו התעמלות תתאים לי לדעתך? (על מנת לחזק את שרירי הגב, לשפר יציבה ולהפחית כאבים). בתודה יעל

27/10/2005 | 00:32 | מאת:

שלום יעל ישנם דיונים רבים לגבי התרגילים המתאימים לחיזוק הגב. רוב המחקרים בנושא מתמקדים בחיזוק שרירי הבטן הרוחביים , זוקפי הגב הסרעפת ושרירי רצפת האגן הגורמים ביחד למצב של יצוב עמוד השדרה המותני. מתוך כך ניתן להבין שכדי "לחזק את הגב" יש צורך בתרגול הכולל מספר רב של מערכות שריריות ולא רק "תרגילי גב ישירות" כפי שאת מכנה אותם. חיזוק הגב חייב להיות משולב בחיזוק של הבטן. בכל שיעור מאוזן של פילאטיס צריכים להיות רוב המרכיבים הנ"ל כולל גם תרגילים לזוקפי הגב. עצתי היא (אני משוחד אני מדריך פילאטיס)שתמשיכי להתאמן בפילאטיס, אם ההדרכה טובה והשיעור מאוזן תראי תוצאות תוך 30 שיעורים (הסבלנות משתלמת) ,ניתן תמיד לבדוק מדריכים ומקומות נוספים, מניסיוני בנושא עוברים כמה מדריכים עד שנוחתים על אחד שמתאים לך,לא להתייאש את בדרך הנכונה.