spinal stenosis ופיזיוטרפיה -שאלות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

11/04/2005 | 06:55 | מאת: apolo

למארק שלום רב, ברצוני להודות לך על התשובות הקודמות. היות שאובחנתי ב-spinal stenosis וכן בפריצת דיסקL3-L4-L5 ברצוני לשאול אותך: 1- האם ניתן למנוע את התפתחות ה-SPINAL STENOSIS על ידי פיזיוטרפיה מתאימה? או שהעניין אבוד?( אני בן 50, 182 מ', 95 קילו) 2- האם להפחתת משקל יש משמעות לגבי SPINAL STENOSIS? אורטופד שבדק אותי טוען שלא- כי זה תלוי במבנה עמוד השדרה 3-האם רכיבה על אופני כושר ביתיים-(לא- SPINNING) רצויה במצב שלי?אני אוהב מאוד לרכב על אופני כושר- יותר מהליכה.4- האם ישנם תרגילים בפיזיוטרפיה היכולים להחמיר דווקא את המצב הזה? בתודה מראש ומאחל לך רק טוב.

15/04/2005 | 03:44 | מאת:

שלום רב, אין פיזיותרפיה למיטב ידיעתי היכול למנוע או לעקב המשך ביצרות התעלה, לגבי הפחתת משקל, גם זה לא אמור להשפיע, אך כמובן שהורדת עומס מהגב על ידי הרזיה עשויה להקל משמעותית על כאבים והמצב הבריאותי באופן כללי, אופניים זה מצויין, אולי אפילו עדיף מהליכה במקרה שלך, מכיוון הגב עם היצרות "אוהב" להיות מכופף מעט, תנוחה זו מפחיתה לחץ על חוט השדרה. חשוב כמובן להקשיב לגופך, ולשים לב איך אתה מרגיש לאחר התעמלות כזאת. עוד מילה אחרונה בנושא, בשלב זה כשאתה צעיר מאד כדאי לחזק את שרירי הגב ובטן, כך שאם תחליט לבצע ניתוח עתידי לגב השיקום יהיה קל, מהיר ואיכותי. בהצלחה, מארק רובין BPT