בעיות ....

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

14/02/2006 | 09:27 | מאת: רונית

אני נשואה במשך 5 שנים ועדיין לא הצלחתי להגיע למה שקוראים אורגזמה. רציתי לדעת היכן נמצאת הבעיה ולדעתי היא נובעת מחשש ולא יודעת איזה. אני כל כך מפחדת מקיום יחסים . מלחיצה אותי החדירה - לא נאנסתי בכל אופן לא משהו שאני יודעת (אולי כתינוקת ?!?!) ואני פשוט מחזירה את בעלי כמה צעדים אחורה ... (ברגע שמורגש החשש שלי.) אני די ביישנית וייתכן שגם זה תורם , הופנתי ע"י הרופאה לסקסולוג בשל כאבים ביחסים אבל האמת (והרופאה מתקשה להאמין ) שיש לי כאבים לא רק בקיום יחסים אלא גם בבדיקות שאני עושה (ספירת 7 נקיים) וגם בהכנסת טמפון (והוצאת ) אני פשוט חייבת למצוא זווית מתאימה כי להוציא אותו ולהכניס אותו כמו שצריך. שוטטתי קצת בשאלות מהפורום ושמעתי על הוונדלילה(?) או וסטריבולט (?) - ואני בטוחה שאני קצת מבלבלת בשם אבל את בטח תביני אותי . ורציתי לדעת יותר נכנסתי ללינקים אבל לא הבנתי דבר. האם יתכן שזה מה שאני סובלת ממנו ומשם מתחיל החשש שלי אני כבר בדיכאון אטומי והשלמתי עם העובדה שבחיים לא אהנה וההנאה היחידה שיש לי זה שבעלי היקר שאני כל כך אוהבת נהנה הבעיה היא שיש לו כל מיני שגעונות שהוא מעוניין שנחסמים על ידי . הוא לא מעיז לבקש כי הוא יודע (רואים עלי ) שכואב/לא נוח / מציק לי . אציין גם שיש לי גרד בפות כמין עקצוצים די תמידיים שפוט התעלמתי מהם . לפעמים שאני לבד אני מרגישה נוח לגרד ואם לא אז מתאמצים להתעלם . האם זה יכול לתת כיוון כלשהוא ? אני לא בנויה ללכת לסקסולוג או לפסיכולוג . אני לא אצליח להגיד כלום אני אתבלבל , אשקר - בכדי להסתיר בושה וכו' . אני מסמיקה יותר גרוע מעגבניה כשרק חושבים או רומזים לכיוונים מינים .... אני פשוט גרועה !! מצטערת על אורך המכתב - אני פשוט בתסכולים עצומים. קשה לי לקבל את הקללה הארורה הזאת של מחזור ושל כאבים נשיים - למה תמיד הנשים סובלות ? לא שמעתי על בעיות של כאבים אצל הגבר ?

14/02/2006 | 10:07 | מאת: שירה

רונית יקרה בוקר אור חייכתי כשהגעתי אל סיום השאלה שלך ("למה תמיד הנשים סובלות? לא שמעתי על בעיות של כאבים אצל הגבר....") אני מבינה שאת מגיעה מהמגזר הדתי (האיזכור של 7 נקיים "הסגיר" אותך) אז את בוודאי לא צריכה שאספר לך על ברכת ההודייה שאומרים הגברים הדתיים מדי בוקר לבורא עולם, על שחסך מהם את בלבול המוח ועגמת הנפש ולא ברא אותם נשים... :-) יחד עם זאת, לא הייתי ממהרת להסיק מסקנות שהכאבים והמצוקות הגופניות/נפשיות הן רק נחלתן של הנשים, ממש לא. לגברים יש מגוון גדול של בעיות והתמודדויות שלנשים אין, ובתחום המיני למשל - אני לא חושבת שיש אישה בעולם שתבין את גודל המצוקה כאשר לגבר יש בעיה של אימפוטנציה. על כל פנים, בואי נסכים שאנחנו לא בתחרות בין המינים מי אומלל יותר ולמי מאיתנו יש בעיות גדולות יותר... כל מגדר והבעיות שלו. לא ציינת האם חווית אורגזמה באוננות, אבל אני אצא מתוך הנחה שלא ולכן אנחה אותך כצעד ראשון להתחיל לאונן (כן, למרות המבוכה !) את יכולה להיעזר בויברטור, עשי חיפוש באינטרנט ואת יכולה לרכוש דרך המחשב משהו שמתאים לך, כדי לחסוך לך את המבוכה בביקור בחנות של ממש. אל תנסי חדירה כלל, נסי רק להתמקד באזור החיצוני של הנרתיק, באזור הדגדגן, ובדקי איזה סוגי מגע גורמים לך הנאה ולא מכאיבים לך (האזור מאוד רגיש למגע, יתכן שאת צריכה מגע עדין יותר כדי לא להכאיב). אחרי שתלמדי כיצד את גורמת לעצמך הנאה, יהיה קל בהרבה ללמד גם את בן זוגך כיצד לגעת בך באופן דומה כדי לגרום לך להנאה. כל זאת - מבלי לערב חדירה בעניין. לגבי הכאבים בחדירה, הייתי מציעה לך לעיין בקישור הבא ולראות האם הדברים הכתובים בו מדברים אליך http://www.vulvodynia.org.il/ יתכן שתיאלצי לפנות לטיפול סקסולוגי כדי לפתור את בעיית הכאבים למרות ההתנגדות העזה שלך. אני מבינה את המבוכה ואת הקושי הגדול בשיחה על הנושא, אבל אני לא רואה ברירה אחרת: כאשר יש לך בעיה מסויימת שאין לך יכולת לפתור אותה לבד, הגיוני שתפני לאיש מקצוע כדי שיתן לך את הכלים לפתור אותה ותתמודדו איתה ביחד. אם יותר קל לך לשוחח על הנושא עם אישה - אני בטוחה שתוכלי למצוא אישה שתשמח לטפל בך, קרוב לוודאי שתרגישי נוח יותר במחיצתה מאשר במחיצת גבר. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו