צמאה למידע בנוגע לפתיחות שלי

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

18/01/2006 | 11:43 | מאת: מירי

שלום לכולם, אני בוגרת רווקה מטופלת בשתי כדורי VENLA ביום במשולב עם טיפול פסיכותרפי קוגניטיבי בשל פוסט טראומה שגורמת לי להצפה של זכרונות קשים. בנוסף אני סובלת |הדגש|גם מחרדה חברתית|סדגש| ולכן נמנעת מכל קשר עם בן זוג אני בת 34 והשנים חולפות לי מהר כשהחרדה החברתית, הזכרונות הטראומטיים והקושי האדיר להיפתח לאינטימיות כלפי מישהו רק מכבידים עלי. |הדגש|מאחר ואני מטופלת לרופאים אין זמן להסביר לי את ההסברים הפילוסופיים של השאלות שאני רוצה לדעת עליהן כי הם מתמקדים בטיפול ואני צמאה מאוד לתגובותיכם לשאלות שמסקרנות אותי מאוד. אז כך: 1. אני שמעתי שיש קשר בין כמות הדופמין במוח לרמת האינטימיות והפתיחות של בנאדם כלפי הזולת כך שלכל כמות דופמין מסוימת במוח יש את רמת האינטימיות משלה. ורציתי לדעת יותר על הדרגות של כמויות הדופמין במוח ורמת האינטימיות והפתיחות של האדם בהתאם להן(לכמויות הדופמין). אם אפשר לקבל תגובות על זה אני אשמח. 2. רציתי לדעת איזה חומרים (בין אם הם בשלבי אישור כתרופות ובין אם לא) שיכולות לגרום להעלאת החשק המיני אצל נשים אך ורק במנגנון הדופמינרגי (הדופמין)? 3. ורציתי לדעת מהם התהליכים הנפשיים, שלכל אדם שמצליח ליצור אינטימיות, שהם התהליכים שחייבים לעבור אצלו בראש מבלי שהוא מודע להם, כדי להצליח להוציא מעצמו את התעוזה (בעיני תעוזה) שנדרשה לו ביצירת האינטימיות עם אדם אחר ? - אשמח אם מישהו יפרק את התהליכים כדי שאבין אותם. 4. אני מאוד רוצה להשוות ביני לבין מי ששונה ממני במידה קיצונית מידי. אז מהן ההפרעות הלא נורמליות שמהוות את ההיפך הגמור ממני באופן קיצוני ? |סדגש|

18/01/2006 | 11:58 | מאת: שירה

הפורום עוסק במיניות האישה, ואילו את שואלת שאלות העוסקות בתחום הפסיכיאטריה-פסיכולוגיה. מציעה לך להפנות את השאלות לפורומים (המצויינים) הרלוונטיים כאן בדוקטורס. בהצלחה וכל טוב שירה

18/01/2006 | 12:46 | מאת: ד"ר רוברט הופמן

שלום! אני ממליץ לך להסתכל במרפאה של ERIC BRAVERMAN , רופא אמרקאי שחוקר את השפעת המדיאטורים במח על אופי/אישיות. יש לו ספר מענין שמפרט את הנושא ואת השינויים התזונתיים שמשפעים על רמות דומאפמין/נוראדרנלין/סרוטין במוח. הוא חוקר חלוצי בנושא המח, אומנם ממוסחר מאד, אבל יתכן והגישה שלו יתאים לתפיסה שלך. http://www.pathmed.com/p/47.html לגבי תהליכים פסיכולוגיים, ומי "ההפך הגמור" ממך, לדעתי את צריך לשבת עם פסיכולוג התנהגותי, ולבקש הסברים... בהצלחה! ד"ר הופמן

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו