מפחדת...ולא יודעת מה לעשות

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

18/11/2005 | 19:24 | מאת: דקלה

שלום, אני בחורה צעירה, בת 23 אני מפחדת להרגיש מינית וסקסית, אנין לי בעיה להרגיש ככה כשאני לבדי או יוצאת, אבל כשזה מגיע לקטע של אחד על אחת אני מפחדת, כולי מתכווצת, מרגישה כמו ילדה קטנה ולא יודעת אפילו מה להגיד אני חושבת שזה כבר מעבר לביישנות.... לא יודעת מה לעשות אבל יודעת שזה חייב להיפתר

19/11/2005 | 12:59 | מאת: נחום

שלום רב לך, לדעתי, לא כאיש מקצוע, את צריכה עזרה מקצועית. כדאי שתפני לפסיכולוגית או לסקסולוג שינסה להבין את שורש הרתיעה שלך מאינטימיות ומין. טיפול מוצלח יכול לשחרר אותך מהמעצורים ולהרגיש סקסית ושיהיה לך נוח עם ההרגשה גם עם בחור שתחשקי בו . לא ניתן לעזור לך דרך האינטרנט עם בעיה כזו, כי יש צורך לשוחח איתך פנים אל פנים ולהבין את הבעיה יותר לעומק.

19/11/2005 | 17:08 | מאת: שירה

שלום דקלה כפי שכתבת בתחילת דברייך: "אני בחורה צעירה".... ואת אכן צעירה, מה שבהחלט עשוי להסביר את התחושות שאת מתארת. חוסר ניסיון מיני עשוי גם הוא להסביר את המצב (לא צייינת האם היית בעבר במערכת יחסים מינית, האם היית חלק מתוך מערכת יחסים ארוכה וכו'). התחושה הזו, של להרגיש סקסית ומינית, להרגיש שלמה עם עצמך ועם גופך, היא לא משהו שנולדים איתו אלא היא מתפתחת עם השנים. אישית, אני מביטה בתדהמה (שלא לאמר בזעזוע) בילדות בנות 12 שמסתובבות ברחוב לבושות כנשים צעירות בלבוש שמשדר סקסיות ומיניות, מחייכות לכל עבר בשפתיים מרוחות באודם ומעפעפות בעיניים מאופרות בצלליות... אין ספק שהן מנסות לשדר מיניות, אבל האם הן מרגישות כך ? אני בספק גדול אם הן מבינות את משמעות המילה. מה זה אומר מבחינתך, "להרגיש מינית וסקסית" ? נסי להגדיר זאת לעצמך, נסי להבין את כוונתך כשאת אומרת שאת מרגישה כך שאת יוצאת, אבל כשאת במצב אינטימי זוגי את לא מצליחה להרגיש כך... מה ההבדל ? כיצד היית רוצה להרגיש באותה סיטואציה ? אני חושבת שמיניות וסקסיות הן חלק מהדימוי העצמי הכולל שלך, הן חלק מהאופן בו את מקבלת את עצמך ושלמה עם גופך ועם מי שאת. בהחלט יתכן שמכיוון שאת ביישנית מטבעך - יקח לך זמן עד שתרגישי בנוח עם עצמך במצב הכי אינטימי שיש - חשיפת עצמך בפני איש זר. על מנת שהסיטואציה תהיה פחות מביכה את צריכה לדאוג שהאיש יהיה הכי פחות "זר" שאפשר, כלומר: קחי את הזמן כדי להכיר את האדם, התקדמי לאט עם הקשר, בססי את הידידות ביניכם ואל תקפצי ישר אל המצבים האינטימיים לפני שאת מרגישה שנוצר הקשר הבסיסי המתבקש כדי שתרגישי בנוח במחיצתו. אני משערת שהפעם הראשונה עם אותו אדם עדיין תהיה מביכה מעט, אבל ככל שהקשר יעמיק אני בטוחה שתרגישי יותר חופשיה ומשוחררת. הביטחון שלנו ללא ספק מתפתח ועולה כתוצאה מההתנסויות שלנו במשך החיים, כך שיש להניח שכאשר תגבירי את הניסיון שלך ותצברי התנסויות אינטימיות - כך הביטחון העצמי יעלה ויעלמו הביישנות והפחד. הציעו לך כאן לפנות ליעוץ ובאופן כללי - אני סבורה שזו תמיד הצעה מעניינת ויעילה, אבל אני רוצה להוסיף סייג קטן (אך חשוב לדעתי): הטיפול בנושא של חוסר בטחון עצמי/דימוי גוף עלול לקחת זמן רב מאוד; זהו נושא סבוך ומורכב שאפשר להתחבט ולהתלבט ולדון עליו חודשים (אם לא שנים). לא כולנו כמובן יכולים להרשות לעצמנו את הפריבילגיה של טיפול כה ממושך, לכן מה שהייתי מציעה לך זה לפנות לטיפול בסוגייה הזו אך ורק אם המצב הוא כזה שאת מרגישה שאת מוגבלת מאוד בחייך בגללו. כלומר - אם את חשה שאין לך אפשרות כרגע ליצור קשר עם בני המין השני, אם בגלל הביישנות שלך את לא מצליחה ליצור שום מערכת יחסים כלשהי - אכן עליך לפנות לעזרה מקצועית, אולם חשוב להגיע לטיפול עם ציפיות ריאליות, כי להערכתי טיפול שיהפוך אדם ביישן לאדם נטול-ביישנות הינו טיפול למשך חיים שלמים... לבסוף, זכרי דבר אחד: אינטימיות, הן מהפן הגופני ובעיקר מהפן הנפשי - היא תמיד קצת מפחידה. את אמורה לתת אמון באדם אחר, לבטוח בו ולהיחשף בפניו - ומטבע הדברים זו סיטואציה מפחידה. מאותה הסיבה בדיוק היא גם מרגשת ומעוררת ומזרימה אדרנלין בגוף... זה בסדר לפחד, זה טבעי לחשוש. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו