שתייה חמה - הבהרות (למורי פישל)

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

21/03/2006 | 20:26 | מאת: אלעד

תשובתך משעה 10.05 לשאלותיי על שתייה חמה לא כללה, לצערי, התייחסות לקקאו, או משקה שוקו (מחלב או מסויה), החביב עליי מאוד, ואשר עליו קראתי שבחים גדולים (כפי שציינתי בפנייתי משעה 9.17). חסר בתשובתך מענה לנקודות הבאות: 1. האם שתיית קקאו מהווה התנהגות בריאותית? 2. האם כוונתך בדבריך, לפיהם "שתי כוסות די בהם", היא ששתיית כוס קפה (פעם או פעמיים) + כוס תה (פעם או פעמיים) ביום הינה התנהגות בריאותית? ומתיי הזמן האופטימלי לשתות אותם - בסוף ארוחה (חלבית או בשרית), בין הארוחות, לפה"צ או אחה"צ? 3. הואיל ומיים - אשר לדבריך הם הכי בריאים - אינם טעימים לי ואינני נהנה מהם (אני אומנם שותה אותם, אך בעיקר כאשר אני נוטל תרופה, או בליילה), ושאלותיי התייחסו לשתייה חמה בלבד, האם יש שתייה חמה כלשהי (פרט למרק) הנחשבת כהתנהגות בריאותית? מהי ובאיזה כמות? 4. מהי המשמעות, מבחינת התנהגות בריאותית, של העובדה שמשקה משתן או מכיל קפאין? האם זה מזיק? אשמח אם תענה לכל אחת משאלות הללו. תודה. מהי? וכמה זה בריא?

בכל מקרה, שתי כוסות קפה/תה ביום די בהן. לשוקו יש מעט מאוד קפאין ולכן זה לא ממש משתן/ממריץ, נעים כן. לקקאו נוסף סוכר מיותר וגם החלב המפוסטר-על לא ממש בריא. מים חייבים לשתות בכמות של-6-8 כוסות ביום בלי שום תירוץ. אין אף משקה חם העולה בדעתי כבריא פרט לתה ירוק, המכיל נוגדי חימצון חזקים. רק שהתה הירוק רחוק כרחוק מזרח ממערב מלהיות טעים. אם משקה משתן הוא למעשה גורם לגרעון במשטר הנוזלים הגופני. המים כל כך חשובים לבריאותו ששלל מחלות מתקבצות ובאות במצב של יובש תמידי. אם אתה רוצה מים טעימים קנה בקבוק אחד מכל המינרליים שיש בישראל, בקש ממישהו למזוג לך לכוסות מסומנות במספרים כך שאתה לא תדע מאיזה בקבוק נלקחו המים ובחר את הטעימים ביותר. כך תוכל לשתות מים טעימים לפי טעמך. אני מכיר את הנטיה הזו לשנוא מים והיא נובעת מחינוך (עצמי) רע מאוד. התרחק מכל משקה קל ממותק/דיאט באשר הוא. אלה צרה צרורה בפני עצמם, הגורמים לבריחת סידן מהעצמות, ליצירת אבנים בכליות ועוד לא דיברנו על האספרטיים הרעיל בדיאטים למיניהם.

מנהל פורום התנהגות בריאותית