לחץ!

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

07/09/2004 | 13:16 | מאת: רן

קשה לדבר על התנהגות בריאותית, בלי להזכיר את ה"לחץ". חשוב ללמוד איך להתמודד עם לחצי היום יום, כדי לא להיות שרויים במצב של מתח נפשי תמידי,כזה שיכול להזיק לגוף, ולתת אותותיו בהתפרצות מחלה או בהתמוטטות נפשית חלילה. מכאן שכל אחד יכול לצאת נשכר מלמידה של שחרור לחצים או התמודדות עם לחץ בחיי היום יום. ההתמודדות שלי עם הלחץ מגיע בעיקר בעזרת פעילות גופנית, תזונה נכונה ואמבטיות מרגיעות.... ומה איתכם?

אני לא חושב שיש שיטה מנצחת שתנצח את הלחץ. אין גם דיאטה מושלמת וכך הלאה. אם ניקח בחשבון שיש אנשים לחוצים מטבעם ויותר גרוע, מלחיצים מטבעם, הנה מתכון לבריאות רעועה. בכל אופן, ציינת פעילות גופנית וזה דבר בדוק להורדת לחצים. כפי שכבר ציינתי פה ושם, מחקרים גילו שהליכה של רבע שעה שווה ל-5 מ"ג של וליום. אם נמשיך את קו המחשבה הזה, אחרי הליכה של כמה שעות נהיה בסוטול מוחלט, במחלקת הנירוונה השמימית. אבל, ברצינות, פעילות גופנית טובה בכל מצב, תזונה נכונה בהחלט מסייעת לגוף להתמודד עם מצבי לחץ הקיימים ממילא. לגבי אמבטיות אני לא יודע, אם כי ציין אדם הכותב בתחום הסוכרת, שאמבטיות חמות, בחורף כמובן, סייעו רבות להרגעות ולזרימת דם טובה יותר. זה הגיוני משום שכלי הדם מתרחבים בחום. זה כשמדובר באנשים שיש להם בעיות בזרימת דם בשל הסוכרת. אם ניקח את כל זה הלאה, מי שממילא בונה את תזונתו נכון, ממילא פעיל גופנית וממילא מרגיע עצמו באמבטיות או בכל צורה אחרת, ממילא גם יודע להתמודד נכון עם לחץ. ואולי זה המתכון הנכון להתמודדות: לעשות ולעשות בכיוון הנכון. זה, למרבה השמחה, נכון בהרבה תחומים בחיים.

המאמר אמנם נוגע לחולי סוכרת, אבל לדעתי כל אחד יוצא נשכר מזה. http://www.mendosa.com/hottubs.htm

07/09/2004 | 17:28 | מאת: רן

לגבי אמבטיות חמות - יכול להיות שזה עוזר לי גם בשחרור השרירים כשהם תפוסים לאחר הפעילות גופנית שאני מבצע ולכן ההשפעה שלהם כ"כ טובה עליי. למרות שאני מכיר אנשים שבלי קשר מבצעים אמבטיות כאלו או אחרות לשחרור לחצים. רק רציתי להוסיף שבחיפוש שעשיתי על אמבטיות חמות כדי למצוא מידע נוסף גיליתי שמוטב להימנע מהן בזמן היריון כי יש חשד שהן יכולות להגביר את הסיכוי להפלות. אז - לא מומלץ לנשים הרות!

מנהל פורום התנהגות בריאותית