תוספת סידן

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

29/03/2006 | 21:07 | מאת: גילה

שלום רציתי לשאול תוספת סידן בגיל 50+. אני בת 56 וצורכת תוספת סידן כמה שנים ,בד"כ סידן תרופתי מרופא משפחה ולאחרונה גם סידן טבעי מחנות טבע. קראתי כתבה על מחקר שתוצאותיו מראות שטיפול בסידן אינו יעיל כלל למגוון הבעיות הידועות. ולא רק שאינו יעיל גם יכול להיות מסוכן ולגרום לנזק כדוגמת אבנים בכליות. אני מודעת לעובדה שבכל תוסף מזון קיימת סכנה אבל אני רוצה לדעת האם זה באמת לא יעיל בכלל וצריך להפסיק לקחת , כי כבר חודשיים שאני לא צורכת את תוסף הסידן. בגלל בעיות של אורטופדיה אני לוקחת גם תוסף של גלוקוזמין כונדרואטין בהמלצת הרופא. בנוסף , התעמלתי התעמלות בונה עצם בעבר אבל הפסקתי. לדעתי הופיעו לי כאבים באגן ובכתף שחזרו לאחר הפסקת הסידן. אשמח לשמוע את דעתך בעניין.

צריכה לבוא בתוספת מגנזיום וויטמין D. בלי אלה הקליטה לא טובה. מובן שלקיחה של תוספים ללא בדיקת דם מתאימה זה דבר לא חכם במיוחד.

30/03/2006 | 13:21 | מאת: גילה

תןדה על התשובה. לקחתי בעבר נוסחה של סידן,מגנזיום ובורון. ורופא משפחה הביא לי ויטמין D בנפרד מהסידן.

02/04/2006 | 18:45 | מאת: אליהו

איזו בדיקת דם רלוונטית לגבי מגנזיום, אליו התייחסת בהקשר לנדון?

מנהל פורום התנהגות בריאותית