רואקוטן נשירת שיער ואנדרוקור

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

28/03/2006 | 02:21 | מאת: תמר

שלום רב, אני בת 32 ומטופלת מזה 12 שנה ! בדיאנה ומינוציקלין נוכח אקנה קשה לפני כ 6 חודשים הפסקתי עם הדיאנה והמינוציקלין מאחר וסבלתי מבצקות קשות ברגליים וסברתי שכנראה הבצקות נובעות מאחד מהכדורים (שכן כל הבדיקות היו תקינות) והחלפתי את הטיפול באריטרוטבע. מאז ירדה הנפיחות (גם בעקבות נטילת אשלגן) - אך "בתמורה" החלה נשירת שיער חמורה ביותר (שערי התדלדל באופן רציני, איבד למעלה ממחצית מנפחו והשבילים בו התרחבו מאוד) והוא ממשיך לנשור עד היום למרות שאני נוטלת אבץ ומשתמשת במינוקסי (שגורם לשיעור - אבל לא במקומות הנכונים...). בנוסף...חזרו לעטר את פני פצעי האקנה הנוראיים והקרקפת שומנית מאוד (אני גם סובלת מסבוריאה שלעת עתה מתבטאת ,כנראה, בקשקשת בקרקפת). (לציין כי מאז לא קבלתי מחזור - אך הבדיקות ההורמונאליות והאולטרסאונד יצאו תקינות) , רופאת הנשים המליצה על יסמין + אנדרוקור אותם החילותי ליטול לפני שבעה ימים. (לציין כי אני חשה הקלה מועטה מאוד בנשירה, אך ייתכן שהדבר פסיכולוגי אך האקנה רק ממשיכה לפרוח) - ואילו רופאת עור המליצה לי על ראוקוטן במינון 10 מ"ג וזאת על מנת לצמצם את תופעות הלוואי של הכדור שכן אני נדרשת להופיע הרבה בציבור. שאלותי: א. האם ניתן ליטול רואקוטן עם יסמין ואנדרוקור. ב. האם קיים חשש סביר שהנשירה תגבר (או שמה האנדרוקור יפחית את הנשירה והאם כדאי להמתין בנטילת הרואקוטן עד להתחלת השפעת האנדרוקור או שאין לכך משמעות). ג. האם אוכל להמשיך ליטול אשלגן ואבץ ביחד עם הרואקוטן. ד. האם אאלץ להפסיק עם בניית ציפורניים מלאכותיות או שניתן להמשיך לבנות אלא אם יש דלקת. ה. כיצד ניתן ליצור עמך קשר לקבלת ייעוץ נוסף ומעקב במהלך הטיפול? אודה לך מאוד על תשובתך המהירה כי אני ממש לא ישנה בלילות מרוב בכי על שערי ומראה פני. תמר

28/03/2006 | 10:43 | מאת: ד"ר אשר יהב

1.אין קשר בין מינוצין לבין בצקות בדרך כלל.האם בדקו לך תפקודי-כבד וכלייה ובדיקת שתן אחרי הופעת הבצקות? לכן אינני חושב שצריך היה להפסיק לך את המינוצין . ההתפרצות החוזרת של האקנה מאוד יתכן שהיתה כתוצאה מהפסקת המינוצין . 2.עקרונית אין מניעה לקחת רואקוטאן יחד עם יסמין ואנדרוקור. השפעת האנדרוקור על הנשירה אם בכלל זה דבר שלוקח לפחות חצי שנה עד שזה בא לידי ביטוי.את בהחלט צריכה לקחת בחשבון שהרואקוטאן יכולה להגביר לך את הנשירה! 3.אינני מבין מדוע רשמו לך אשלגן אלא אם כן בבדיקות דם התברר שיש לך מחסור באשלגן . אבץ את בהחלט יכולה להמשיך לקחת . 4. אני בכלל לא ממליץ על ציפורניים מלאכותיות שהרי באחוז גבוה יש בעיות לא סימפאטיות כתוצאה מזה ! 5. הטלפון שלי מופיע בראש הפורום.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור