פמפיגוס

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

30/08/2005 | 23:40 | מאת: אלמה

שלום, אבא שלי אובחן כחולה בפמפיגוס, האם יש עוד טיפולים במחלה זו חוץ מסטרואידים? כמו כן האם זו מחלה גנטית דומיננטית, שמספיק שאחד ההורים יהיה נשא כדי שזנה יעבור לילדים?

31/08/2005 | 10:30 | מאת: ד"ר אשר יהב

סטרואידים הם מרכיב הכרחי בטיפול בפמפיגוס!ניתן להוסיף תרופות נוספות ובעזרתן אפשר ברוב המקרים להקטין את המינון של הסטרואידים וזה כשלעצמו דבר חשוב , אך אי אפשר לוותר כלל על מרכיב הסטרואידים בטיפול. לשאלה השניה - זו לא מחלה תורשתית ממש אך יש בהחלט מרכיב של נטייה גנטית.במלים אחרות בהחלט לא מספיק שהורה אחד יהיה חולה בכדי להעביר זאת לצאצאיו.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור