שאלה דחופה!

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

15/07/2005 | 22:12 | מאת: עינב

שלום רב! הבעיה היא כזו: אשה מבוגרת בסוף שנות ה-70 לחייה הסובלת מבעיות ורידים וכלי דם. לא מדובר בורידים בולטים הנראים לעין, אך על העור נראית אדמומיות וחום מקומי. בכל כמה שנים "מתבשלים" לה פצעים ברגליים וגורמים לה לכאבים עזים ובלתי נסבלים. יצוין כי היא אינה סובלת מסוכרת. הבעיה היא הכאבים האיומים שהיא סובלת מהם. היא מתארת אותם כ"סכינים הננעצים ברגליים". הרופא רשם לה אלגוליזין וגם קולכיצין, אך דבר אינו עוזר נגד הכאבים. איך אפשר לעזור לה ולמי לפנות? כמו-כן היא טוענת שהעור שלה נפתח ו"נקרע" מכל מכה קטנה, ולוקח לו זמן להתאחות. אך הדבר הדחוף ביותר הוא איך לשכך לה את הכאבים האיומים שהיא סובלת מהם? היא לא מסוגלת לשכב במיטה, והיא אינה ישנה. בתודה מראש!

16/07/2005 | 14:48 | מאת: ד"ר אשר יהב

לצערי אין שום אפשרות לאבחן את הבעיה במדויק מבלי לבדוק את החולה וממילא אי אפשר לרשום לה טיפול יעיל .יתכן שהגברת חייבת ללכת תמיד עם גרביים אלאסטיות הדוקות עד מעל הברך. זה כבר ישפר את זרימת הדם ברגל וימנע את הבעיות.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור