הקשר בין סבוריאה והפסקת צמיחת שיער

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

03/07/2005 | 22:58 | מאת: ציפקה1

שלום רב. ב שנים האחרנות אני סובלת מאי צמיחת שיער , בעיקר חזית הראש. למעשה הצלחתי לטפל בנשירה שהיתה, אולם לא הצלחתי לתקן את בעיית הצמיחה. לאחרונה בקרתי אצל הומיאופתית בשם צינית מירושלים , שמגדירה עצמה "מטפלת בחידוש הצמיחה". ציונית איבחנה אצלי סבוריאה וטענה כי היא אשר גורמת לעצירת הצמיחה. לפיכך היא יכולה לחדש לי את הצמיחה באם נטפ לבסבוריאה. לשם כך היא רוצה סכום של כ 20,000ש"ח, שאין לי , עבור מספר טיפולים בטווח של כחצי שנה עד שנה. האם אכן סבוריאה יכולה לעצור צמיחה? האם יתכן כי טיפול בסבוריאה יכול לחדש צמיחה? האם יתכן כי שורשי שם לא נכחדו? האם קיים שמפו לטיפול בסבוריאה? אני בהריון, חודש שביעי, ורצית לדעת האם יש שמפו כזה שאינו יכול לגרום נזק להריון. כנ"ל שאלתי היא לגבי ביוטין , המוזכר במאמרים רבים כתורם לעדוד צמיחה וחיזוק שיער. אודה לתשובתך.

04/07/2005 | 23:12 | מאת: ד"ר אשר יהב

סבוראה בשום אופןלא גורמת לעצירת צמיחה שלשיער!!! לכל היותר היא יכולהלהחמיר נשירה.לכן גם זו שטות מוחלטת לטעון שטיפול בסבוראה יכול לגרום לחידוש צמיחה!!! סבוראה לא מכחידה שורשי- שיער ! ואם יש אצלך הכחדה של שורשי שיער - משמעות הדבר היא שהבעיה שלך היא אחרת לחלוטין ובשום אופן לא סבוראה! שמפואים בדרך כלל לא יכולים להזיק להריון. ביוטין בהחחלט יכול לעזור אבל זה מאוד תלוי מה בדיוק הבעיה שלך. למיטב הבנתי טת זקוקה בדחיפות לבדיקה יסודית אצל מומחה שמתמצא היטב בבעיות שיער וזאת בכדי להגיע לאבחון מדויק ולקבוע אם בכלל יש דרך לטפל בבעיה שלך. אני במקומך לא הייתי מתקרב לאותה הגברת שהציעה לך מה שהציעה.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור