נקודת חן חומה מאוד.....

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

09/05/2017 | 10:25 | מאת: לילי

היתה לי בעבר (לפני 7 שנים) נקודת חן לידה חומה (לא מאוד) מעל הטבור. הרופאת עור כל חצי שנה בדקה אותה ולא היה בה שום שינוי. לפני 7 שנים החלטתי להסיר אותה מטעמי אסתטיקה בלבד! כי לא אהבתי אותה. הסירו לי אותה בשיטת החיתוך והתפרים! כרגע יש לי נקודת חן קטנה כהה מאוד שהרופא המליץ לי להוריד אותה גם כן- ואמרו לי גם אותה בשיטת החיתוך. עכשיו, אני לא מבנה למה בשיטת החיתוך ולא בשיטת הצריבה או הלייזר? למה לעשות לי כזאת צלקת מכוערת שאלה נקודות לא מסוכנות? אולי הנקודה שכרגע יש לי כן מסוכנת אך למה את הנקודה הקודמת לפני 7 שנים הסירו לי בחיתוך שהורדתי אותה מטעמי יופי בלבד? אני חוששת אולי שזה בגלל שאין להם את השיטות האלה בקופה חולים כי אלה שיטות מתקדמות? ואולי כדאי לי ללכת למקום פרטי שיסירו לי אותה בצורה יפה ואסתטית? (בשיטת צריבה או לייזר?) אני מאוד כועסת במיוחד שיש לי חברות עם אותן נקודות חן שמסירות בשיטות מתקדמות שלא משאירות שום סימן בגוף.... אני לא רוצה לעשות את אותה הטעות פעמיים אם יש לי אפשרות להסיר אותה בשיטה אחרת ללא צלקות.

16/05/2017 | 13:12 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום שומה ( נקודת חן ) אשר נבדקת על ידי רופא עור ונמצאת שאינה חשודה לסרטנית ( ממאירה ) לא מומלץ להסיר כלל. במידה ורוםא העור מעלה חשד שהשומה ממאירה הוא מפנה לכירורג לצורך הוצאה בשיטה של חיתוך ושליחה לבדיקה פתולוגית על מנת לבדוק מה טיב הנגע . במידה ומדובר בשומה שאינה חדודה לממאירה ניתן לפנות לרופא עור או כירורג פלסטי באופן פרטי להסרה אסתטית במגוון שיטות שלא מחייבות חיתוך . במידה והרופא שמסיר את השומה אינו בטוח שהנגע אינו ממאיר אין מניעה מחיתוך ושליחה לבדיקה פתולוגית גם אם סיבת פנייתך היא ממניעים אסתטים . חשוב לציין שהסרה כירורגית דרך קופח אינה הסרה אסתטית ונעשית רק אם יש חשד לממאירות. מי שמעונין בהסרה מטעמי אסתטיקה בלבד עליו לפנות באופן פרטי ולא דרך קופח

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור