לקיחת ויטמינים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/06/2001 | 22:21 | מאת: דני

אני גבר בן 52, בדרך כלל בריא. יש לי היסטוריה משפחתית של הורים חולי סכרת ויתר לחץ דם. אמי נפטרה מאי ספיקת לב + אנגינה פקטוריס. אבי נפטר משבץ מוחי. אני לוקח ויטמינים בגלולות (טבעי) גלולה אחת מכל סיום כל יום: ויטמין C - 500 מ"ג, ויטמין E - 200 מ"ג סלניום - 100 מק"ג קיו אנזים - 10-30 מ"ג מולטי ויטמין של ביו-קר (ללא ברזל ונחושת) שום - 850 מ"ג טבלית ג'ינקו בילובה שמכילה: גינקו בילובה - 50 מ"ג, גי'נסינג סיברי 150- מ"ג, לציטין - 50 מ"ג ואגוז קולה 250 מ"ג. השאלה: האם זה בסדר? כיצד כדאי לחלק את כל הגלולות הנ"ל לאורך היום? בנוסף, בתקופה האחרונה אני מרגיש עייפות בחלק גדול מהיום, כאבי רגליים תחתונות - מהברך למטה עד כדי כך שלעתים קשה לי ללכת עליהם - עשיתי בדיקות כלליות לפני כחצי שנה שהיו טובות. אשתי טוענת שאני לוקח יותר מידי כדורים - האם זה יכול להזיק באמת?

21/06/2001 | 22:36 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לדני מה שאתה לוקח בסדר, אבל C בלי B גורם לעייפות כנראה שזו הסיבה וכדאי לבדוק B-12 . כל טוב

מנהלי פורום נטורופתיה