מולטי ויטמין

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/04/2003 | 21:00 | מאת: אורית

שלום! אני נערה בת 20 בעלת תזונה מאוזנת ,ואני לוקחת מולטי ויטמין 'דרך חיים' ,פעם ביום כמעט כל יום. האם יש סיכוי שאני במצב של עודף ויטמינים ומינרלים ? האם כדאי לי להפחית את המינון לפעם ביומיים ,נניח? באיזה זמן ביממה מומלץ לקחת מולטי ויטמין? בתודה מראש

28/04/2003 | 21:33 | מאת: לילך נהרי

אורית שלום לפי מה שתארת, אין חשש שתגיעי לעודף ויטמינים ומינרלים. לקיחת מולטיויטמין במינון המומלץ של היצרן, אינה יכולה לגרום לעודף או בעיתיות כלשהיא (אני יוצאת מנקודת הנחה שאת בחורה בריאה לחלוטין שלא מתכננת הריון בקרוב). אין בעיה לקחת ברציפות מולטיויטמין, למרות שאולי יש כאלו שיגידו שכדאי לעשות הפסקה מסיבה זו או אחרת. אם הנושא מטריד אותך, את יכולה לעשות הפסקה כול פעם שאת מסיימת חבילה לשבוע -שבועיים. הכי מומלץ לקחת מולטיויטמין עם ארוחה, לא על קיבה ריקה, בשעות הבוקר או הצהריים, ולא בשעות הערב. ערב טוב!

מנהלי פורום נטורופתיה